Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rinsumageast

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Rinsumageast? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere landelijke shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier uitgebreide info over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw auto.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Zorg ervoor dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Rinsumageast inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Hankook koop je al vanaf €340. B-merken als Lanvigator kosten ongeveer €200 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Rinsumageast

Banden wisselen in Rinsumageast

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Rinsumageast is belangrijk. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Verder eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rinsumageast maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rinsumageast.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel nog toereikend is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 45.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan je bij een garage laten doen vanaf €85,00.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Rinsumageast

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Rinsumageast? In de tabel hieronder tref je autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze bedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, trimmen, sipen, balanceren, repareren, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website tref je daarnaast ook montagepunten in Damwâld, Dokkum, Wyns, Wytgaard en Wirdum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rinsumageast

Goedkope autobanden Rinsumageast

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 categorieën:

SegmentType autoKM (jaarlijks)RijgedragKostprijs
1. TopsegmentVeel powerVanaf 50.000Pittig197
2. GoedNormale autoVanaf 25.000Normaal€106
3. InstapKleine auto’sWeinig kilometersLog€71

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel check en vergelijk je erkende internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Rinsumageast hebben. Via deze website ontdek je ook aanvullende info over: Run-on-flat banden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Rinsumageast monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Rinsumageast

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een betere wegligging bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • In hun element in de winterse periodes.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Rinsumageast kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de standaard prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl check je ook aanvullende info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSoortAfmetingVermogenTarief
Michelincrossclimate suv265/60 R18114V€169
Continentalcontisportcontact 3205/55 R1791Y€155
Vredesteinquatrac pro205/40 R1784W€103
Bridgestonemoto cross m5980/100 R2151M€84
Goodyearvector 4seasons cargo215/65 R16109T€124
Dunlopsport bluresponse205/50 R1687V€96
Pirellichrono 2195/60 R1699T€189
Hankookkinergy eco k425195/55 R1585H€68
Kumhowp71 xl255/35 R1996V€121
Uniroyalall season expert 2 fr195/60 R1689H€81
Nexenn fera su1225/50 R1794V€88
Firestonewinterhawk 3215/55 R1693H€101
Superiaecoblue 4s215/45 R1791W€63
Savaadapto175/70 R1382T€49
Maxxisma-sw215/65 R1698H€78
Toyoproxes r888r205/60 R1386V€133
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Dantumadiel).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke dingen die van belang zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 65 R17 – 104T.

 • 235 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 65 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De laatste letter (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Rinsumageast.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Onkosten
Autobanden zijn er in 3 prijssegmenten: Budget, uitstekend en topklasse. Welke soort jij moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Maxxis als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Renault Twingo) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Fribo en Zeetex.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Firestone zijn in de basis best duur. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Rinsumageast bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Rinsumageast: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Rinsumageast: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €130,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Rinsumageast.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Rinsumageast?
Door een vakman banden vervangen in Rinsumageast regel je al voor €45,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €82,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. Autogarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Rinsumageast.

Plaats een reactie