Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wirdum

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Wirdum? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij de meest populaire shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Als laatste vind je hier handige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wirdum inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van bekende merken als Maxxis kosten ongeveer €335. Budgetmerken als Kormo koop je al vanaf €205 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Wirdum

Banden wisselen in Wirdum

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Wirdum is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast eist dit de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wirdum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wirdum.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen regel je al vanaf €82,50.

Waarom banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Wirdum

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Wirdum? In het overzicht hierna vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Friesland). Deze bandenservices kunnen je helpen bij (de)monteren, wisselen, balanceren, uitlijnen, sipen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal ontdek je nabijgelegen montagepunten in Swichum, Hempens, Teerns, Goutum en Snakkerburen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wirdum

Goedkope autobanden Wirdum

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 classificaties:

CategorieSoort autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. A-merkGroot vermogen50.000+ Druk195
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoGemiddeldGewoon€101
3. InstapKleine auto’sWeinig kilometersRustig€77

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende overzicht check en vergelijk je erkende webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Wirdum hebben. Via deze website tref je ook handige informatie over: Best geteste autobanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Wirdum monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Wirdum

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Italië, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je weinig kilometers maakten niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Wirdum kopen? In de onderstaande tabel tref je de doorsnee prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal zoek je ook meer informatie over: Autoband aflezen.

MerkTypeAfmetingenPrestatieTarief
Michelinprimacy 4235/55 R18100V€150
Continentalcontisportcontact 5225/40 R1888Y€115
Vredesteinquatrac pro225/45 R1895Y€139
Bridgestoneblizzak205/55 R1691H€79
Goodyeareagle rs-a235/55 R18100V€125
Dunlopsp sport fastresponse185/55 R1687H€95
Pirellipzero305/30 R19102Y€249
Hankookventus prime2 k115195/45 R1578V€82
Kumhowp71205/45 R1784V€80
Uniroyalrainsport 3 ssr205/55 R1691W€73
Nexenct8185/80 R15102R€89
Firestonemultihawk175/70 R1484T€104
Superiaecoblue 4s165/60 R1479H€50
Savaeskimo s3+185/65 R1486T€57
Maxxisma-las all season225/75 R16121R€145
Toyoh08225/60 R16105T€135
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Leeuwarden).

Zoek jouw geschikte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 50%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 65 R17 – 104T.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (hierbij dus 65%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. betekent snelheden tot 190 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Wirdum.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kun je onderbrengen in diverse prijscategorieën: Voordeel, uitstekend en topkwaliteit. Welke groep past bij jou wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Dunlop of Superia als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Suzuki Celerio) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Haida en Matador.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Hankook zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je dikwijls goedkope autobanden in Wirdum bestellen, soms met wel 25% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Wirdum: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Wirdum: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €162,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Wirdum.

Hoe duur is autobanden wisselen in Wirdum?
Op korte termijn banden vervangen in Wirdum kan al vanaf €40,00 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en sterker ontwikkeld. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en de profieldiepte. De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Wirdum.

Plaats een reactie