Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Swichum

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Swichum? Op onze autobandenvergelijker vind je de beste shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier uitgebreide informatie over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Swichum inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Kumho Tyres koop je al vanaf €330. Budgetmerken als King Star kosten gemiddeld zo’n €220 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Swichum

Banden wisselen in Swichum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Swichum is erg belangrijk. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Bovendien vraagt dit om flink wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Swichum heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Swichum.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice controleert ook of het profiel nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €70,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Swichum

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Swichum? In de volgende tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze bandenservices kunnen je helpen bij repareren, uitlijnen, sipen, wisselen, trimmen, (de)monteren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je regionale montage-garages in Hempens, Teerns, Goutum, Snakkerburen en Miedum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-swichum

Goedkope autobanden Swichum

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

KlasseType autoKM (jaarlijks)RijgedragKostprijs
1. PremiumVeel powerVeel kilometersEnergiek192
2. StandaardNormale autoTot 30.000 kmGemiddeld€118
3. InstapStadsautootjeWeinig kilometersEenvoudig€69

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de volgende tabel doorzoek je de beste online aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Swichum hebben. Op deze website ontdek je ook aanvullende info over: Voordeligste autobanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Swichum monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Swichum

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, zorgt voor meer grip en een ideale rijervaring bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Zweden, Oostenrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance in het najaar en in de winter.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Swichum kopen? In het overzicht hierna beiden wij de gemiddelde prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Bandenspanning.

MerkSerieFormaatPrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4s295/25 R2297Y€309
Continentalconticontact ts 815235/55 R18100V€158
Vredesteinquatrac pro315/35 R20110Y€276
Bridgestoneblizzak195/65 R1591T€61
Goodyearvector 4seasons cargo195/65 R16104T€102
Dunlopeconodrive195/75 R16107R€99
Pirelliscorpion winter235/60 R17106H€147
Hankookkinergy eco k425185/60 R1584H€62
Kumhowp71 xl235/50 R17100V€105
Uniroyalall season expert 2 fr235/55 R18100V€132
Nexenn fera su4205/50 R1687W€58
Firestonemultihawk185/65 R1486H€86
Superiaecoblue 4s155/65 R1475T€48
Savaeffecta+145/70 R1371T€72
Maxxisma-las all season205/70 R15106/104R€107
Toyoproxes cf2s235/60 R17102H€98
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Wanneer je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 60 R17 – 104 H.

 • 215 staat voor de breedte in millimeters.
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Swichum.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat mag het kosten?
Autobanden verdelen we onder in drie prijscategorieën: Instap, gemiddeld en het topsegment. Welk product je moet kiezen hangt met name af van het vermogen van de auto, jouw rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Ga voor A-merken als Michelin of Nexen op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Ford Ka) en doe je het rustig aan in het verkeer? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Landsail en Unigrip.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Maxxis zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Swichum bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Swichum: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Swichum: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Swichum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Swichum?
Banden vervangen in Swichum is al mogelijk vanaf €40,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €90. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met behulp van de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en de profieldiepte. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Swichum.

Plaats een reactie