Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Goutum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Goutum? Op deze pagina vind je onder andere landelijke aanbieders van winter- zomer- en all season banden en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. Ook raadpleeg je hier uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Goutum inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Goodyear kosten gemiddeld zo’n €320. B-merken als Goodrich kosten ongeveer €190 voor een complete set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Goutum

Banden wisselen in Goutum

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Goutum is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert rijden we op de winterband en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Ook vraagt dit om flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Goutum scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Goutum.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost je ongeveer €72,50.

Banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Goutum

Direct en goedkoop banden vervangen in Goutum? In het overzicht hierna vind je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij repareren, balanceren, trimmen, uitlijnen, sipen, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je ook andere montage-experts in Snakkerburen, Miedum, Lekkum, St.-Jacobiparochie en Oudebildtzijl.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-goutum

Goedkope autobanden Goutum

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 groepen:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. Hoogste klasseKrachtige autoGrootverbruikerAgressief192
2. GoedDoorsnee autoDagelijks gebruikGemiddeld€108
3. EconomyKleine autootjesWeinig kilometersSimpel €69

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig populaire online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Goutum hebben. Op dit portaal check je ook uitgebreide info over: Banden balanceren en uitlijnen

Zomerbanden

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Goutum monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Goutum

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuwval. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden maart 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Goutum kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de prijsindicaties van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook meer informatie over: Autoverzekering.

MerkTypeAfmetingPrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4s325/25 R21102Y€328
Continentalpremiumcontact 6225/55 R1797W€146
Vredesteinquatrac pro245/35 R2196Y€238
Bridgestonevettura215/65 R16102T€104
Goodyearefficientgrip performance215/50 R1791V€109
Dunlopeconodrive195/65 R16104T€109
Pirellipzero245/45 R1998Y€183
Hankookkinergy 4s h740205/50 R1793V€136
Kumhowp71225/50 R1794H€85
Uniroyalall season expert 2 xl225/55 R17101V€120
Nexenwinguard sport 2 xl215/45 R1791V€82
Firestonemultihawk175/80 R1488T€69
Superiaecoblue 4s175/65 R1584H€54
Savaadapto hp185/60 R1482H€59
Maxxisma-sw victrasnow245/70 R16107H€93
Toyos954255/30 R2092W€219
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Welke bandenmaat zoek je?

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel dingen die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 135 / 90 R17 – 104M.

 • 135 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 90 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 90%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 900kg.
 • De laatste waarde (M) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). betekent snelheden tot 130 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Goutum.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn beschikbaar in verschillende prijssegmenten: Budget, middenklassen en topkwaliteit. Welke soort voor jou ideaal is hangt af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Maxxis op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (denk aan een Seat Mii) en doe je het rustig aan? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Davanti en Sunny.


Uitverkoop en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Maxxis zijn de duurste op de markt. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Goutum bestellen, en profiteer je snel van 25% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Goutum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Goutum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €162,50 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Goutum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Goutum?
Op locatie banden vervangen in Goutum is al mogelijk vanaf €47,50 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €85 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Opgelet: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en en de diepte van het profiel. Het advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Goutum.

Plaats een reactie