Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hempens

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Hempens? Op onze autobandenvergelijker bieden wij landelijke shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop lees je hier belangrijke info over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hempens incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Dunlop kosten ongeveer €345. Budgetmerken als Bf Goodrich zijn er al vanaf €215 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Hempens

Banden wisselen in Hempens

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Hempens is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Zelf wisselen is een vak apart. Bovendien eist dit wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hempens is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hempens.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice controleert ook of het profiel nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €67,50.

Banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Hempens

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Hempens? In de onderstaande tabel verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, wisselen, sipen, repareren, balanceren, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal ontdek je evenzeer montage-experts in Teerns, Goutum, Snakkerburen, Miedum en Lekkum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hempens

Goedkope autobanden Hempens

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

CategorieAutoKm p/jaarRij-kenmerkTarief
1. TopsegmentZware auto’sMeer dan 45.000Druk194
2. MiddenklasseDoorsnee autoCirca 25.000Normaal€105
3. BasisBoodschappenauto< 15.000Beheerst€75

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema check en vergelijk je goede online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Hempens hebben. Op deze website check je ook meer informatie over: Autobanden inruilen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is geschikt als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Hempens monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Hempens

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging bij sneeuw of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Waar je wel op moet letten is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Hempens kopen? In het onderstaande schema beiden wij de actuele prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website tref je ook handige informatie over: Autobanden vervangen .

MerkSerieFormaatKenmerkPrijs
Michelinlatitude x-ice north lxin2+ xl255/55 R19111T€221
Continentalallseasoncontact165/65 R1479T€64
Vredesteinquatrac pro225/55 R18102V€128
Bridgestoneecopia185/55 R1582V€147
Goodyearvector 4seasons gen-2195/55 R1687H€100
Dunlopsp sport maxx tt225/55 R1695W€122
Pirelliscorpion winter215/60 R17100V€125
Hankookkinergy eco k425165/70 R1481T€84
Kumhowp71 xl255/40 R19100V€129
Uniroyalall season expert 2215/60 R1796H€117
Nexenn blue hd plus205/55 R1691V€62
Firestonemultihawk175/80 R1488H€81
Superiaecoblue 4s195/50 R1582V€42
Savaadapto hp185/65 R1486H€70
Maxxisma-sw victrasnow205/80 R16104T€96
Toyos954 xl245/45 R18100V€119
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Leeuwarden).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse dingen waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 215 / 60 R17 – 104H.

 • 215 staat voor de breedte in millimeters.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 60%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 17 inch).
 • 104 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Hempens.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in verschillende prijscategorieën: Voordelig, medium en de a-merken. Welk segment jij moet kiezen wordt bepaald door gewicht/vermogen van de auto, rijgedrag en het aantal kilometers. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Nexen op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Kia Picanto) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Best of Viking.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je hele goedkope autobanden in Hempens bestellen, soms met wel 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Hempens: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Hempens: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €137,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Hempens.

Hoe duur is autobanden wisselen in Hempens?
Door een vakman banden vervangen in Hempens kost je zo’n €50,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en en natuurlijk het profiel. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Hempens.

Plaats een reactie