Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sibrandahûs

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Sibrandahûs? Op Autobandenspot.nl vind je toonaangevende webwinkels in goedkope autobanden en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte raadpleeg je hier praktische informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Sibrandahûs inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €43,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van A-merken als Continental koop je al vanaf €350. Budgetmerken als Federal zijn er al vanaf €225 per vier.

Banden wisselen in Sibrandahûs

De bandenwissel bij een autobedrijf in Sibrandahûs is essentieel. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Daarbij vraagt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Sibrandahûs ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sibrandahûs.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf controleert ook of de profieldiepte nog op orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit het geval rond de 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €75,00.

Waarom banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Sibrandahûs

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Sibrandahûs? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, wisselen, balanceren, sipen, repareren, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website vind je ook andere montageservices in Rinsumageast, Damwâld, Dokkum, Wyns en Wytgaard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sibrandahus

Goedkope autobanden Sibrandahûs

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKilometersRijstijlPrijzen
1. PremiumZware wagensVanaf 40.000Driftig189
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond de 25.000Normaal€111
3. BasisStadsautootje< 15.000Zwaar€71

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel bieden we je de beste webshops die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Sibrandahûs hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook uitgebreide info over: Bandenindex

Informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Sibrandahûs monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en een goede waterafvoer door de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Lager geluidsniveau.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Sibrandahûs

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Luxemburg, Frankrijk, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie tijdens de wintermaanden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Sibrandahûs kopen? In de volgende tabel tref je de gemiddelde tarieven van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal lees je ook aanvullende info over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkTypeFormaatVermogenKosten
Michelinagilis crossclimate235/65 R16115R€173
Continentalcontipremiumcontact 2225/50 R1798H€135
Vredesteinquatrac 5195/45 R1684V€83
Bridgestoneblizzak225/55 R17101V€121
Goodyearvector 4seasons cargo225/65 R16112R€155
Dunlopsport bluresponse205/60 R1692V€94
Pirellipzero mo xl265/45 R20108Y€438
Hankookkinergy 4s h740235/50 R18101V€190
Kumhowp51215/60 R1796H€77
Uniroyalrainsport 3 ssr225/45 R1791W€87
Nexennblue hd +xl215/60 R1699H€80
Firestonevanhawk195/65 R16104R€113
Superiaecoblue 4s205/45 R1687W€101
Savaeskimo s3+165/70 R1379T€52
Maxxisma-sw235/75 R15109T€93
Toyoproxes r888r205/50 R1789W€141
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Dantumadiel).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel specificaties die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 65 R17 – 104H.

 • 235 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 65 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 104 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Sibrandahûs.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in drie prijscategorieën: Budget, uitstekend en de a-merken. Welke categorie je moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Toyota Aygo) en doe je het rustig aan in het verkeer? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Kingstar en Linglong.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Firestone zijn in de basis best duur. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Sibrandahûs bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Sibrandahûs: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Sibrandahûs: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €145,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal gebruik kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Sibrandahûs.

Wat kost autobanden wisselen in Sibrandahûs?
Bij een garage banden vervangen in Sibrandahûs kan al vanaf €35,00 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €94,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vervorming. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Sibrandahûs.

Plaats een reactie