Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Leidschendam-Voorburg

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Leidschendam-Voorburg? Op deze pagina tref je de grote online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. Daarnaast bieden wij nuttige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Leidschendam-Voorburg inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Maxxis zijn al te koop vanaf €315. B-merken als Fortuna Fs kosten gemiddeld zo’n €220 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Leidschendam-Voorburg

Banden wisselen in Leidschendam-Voorburg

De bandenwissel bij een autobedrijf in Leidschendam-Voorburg is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Daarbij vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Leidschendam-Voorburg maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Leidschendam-Voorburg.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog in orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €85,00.

Balanceren van de banden
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Leidschendam-Voorburg

Snel en voordelig banden vervangen in Leidschendam-Voorburg? In het onderstaande schema tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Zuid-Holland). Deze garages zijn gespecialiseerd in wisselen, sipen, (de)monteren, repareren, uitlijnen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website vergelijk je ook montageservices in Voorschoten, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk en Hillegom.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-leidschendam-voorburg

Goedkope autobanden Leidschendam-Voorburg

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Goed om te weten: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)RijstijlTarief
1. KwaliteitGroot vermogenMeer dan 45.000Driftig191
2. Prijs-kwaliteitNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€110
3. EconomyLichte auto’sBeperkt gebruikSimpel €68

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel vergelijken wij professionele aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Leidschendam-Voorburg hebben. Via deze website lees je ook handige informatie over: Autoverzekering

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ideaal als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Leidschendam-Voorburg monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Een lager brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Leidschendam-Voorburg

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij nat en koud weer.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je weinig kilometers maakten niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Leidschendam-Voorburg kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de gemiddelde tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website tref je ook handige informatie over: Bandenlabel.

MerkSoortAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4s295/35 R20105Y€323
Continental4x4contact235/50 R1999V€139
Vredesteinultrac satin245/40 R1795Y€118
Bridgestoneblizzak225/50 R1798H€114
Goodyearultragrip performance gen-1225/60 R16102V€180
Dunlopsportmax gpr-300110/70 R1754H€91
Pirelliscorpion winter295/40 R20106V€281
Hankookventus prime3 k125215/60 R1695V€91
Kumhops71 xl225/45 R1996Y€107
Uniroyalrainexp.3 suvfr265/70 R16112H€115
Nexennblue 4 seas.xl225/50 R1798V€92
Firestonedestination235/75 R15109T€104
Superiaecoblue215/50 R1795W€49
Savaeskimo s3+205/55 R1691T€66
Maxxisvansmart mcv3+215/70 R16108T€63
Toyoproxes sport xl275/35 R20102Y€153
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Leidschendam-Voorburg).

Vind jouw perfecte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Wanneer je naar andere banden wilt overstappen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 145 / 80 R12 – 73T.

 • 145 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 80%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 12 geeft de velgmaat weer (in dit geval 12 inch).
 • 73 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 365 kilogram.
 • De laatste letter (T) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Leidschendam-Voorburg.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Budget bepalen
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijscategorieën: Voordeel, medium en A-segment. Welk type voor jou geschikt is hangt af van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Vredestein of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Kia Picanto) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Westlake of Viking.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Hankook zijn niet perse voordelig. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Leidschendam-Voorburg bestellen, soms met wel 45% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Leidschendam-Voorburg: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Leidschendam-Voorburg: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €157,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Leidschendam-Voorburg.

Hoe duur is autobanden wisselen in Leidschendam-Voorburg?
Professioneel banden vervangen in Leidschendam-Voorburg laat je al uitvoeren voor €47,50 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met behulp van de Runflat eigenschap kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). De garages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Leidschendam-Voorburg.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie