Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hillegom

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Hillegom? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met erkende shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier aanvullende informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is essentieel dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hillegom inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Kumho Tyres kosten ongeveer €310. Budgetmerken als Bkt zijn al te koop vanaf €180 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Hillegom

Banden wisselen in Hillegom

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hillegom is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een vak apart. Tevens vraagt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Hillegom is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hillegom.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice weet ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Wat is autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Hillegom

Direct en goedkoop banden vervangen in Hillegom? In de volgende tabel bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Zuid-Holland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals (de)monteren, repareren, trimmen, uitlijnen, wisselen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je ook montage-specialisten in Lisse, Haarlemmermeer, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hillegom

Goedkope autobanden Hillegom

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 classificaties:

SegmentType autoKilometersRijstijlKosten
1. A-merkGrote motorVeel kilometersEnergiek€192
2. UitstekendGemiddelde autoRond de 25.000Herkenbaar€111
3. InstapKleine stadsautoBeperkt gebruikSimpel €67

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna bieden we je de beste internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Hillegom hebben. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Winterbanden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. In de regel gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Hillegom monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden laten wisselen Hillegom

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Italië, Zweden, Zwitserland, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Presteren het best bij gladheid of vorst.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je weinig kilometers maakten ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Hillegom kopen? In het overzicht hierna bekijk je de huidige tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl vind je ook meer informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkSoortAfmetingVermogenKosten
Michelinalpin 5215/65 R1799H€173
Continentalcrosscontact atr205/80 R16104H€136
Vredesteinquatrac 5265/50 R19110W€190
Bridgestonepotenza255/35 R2097Y€208
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv265/50 R19110Y€189
Dunlopsp sport maxx gt255/40 R1996V€173
Pirellicarrier all season215/65 R16109T€136
Hankookw616 xl225/50 R1798T€105
Kumhops31 xl205/45 R1788W€68
Uniroyalrainexp.3 suvfr225/70 R16103V€106
Nexenwinguard sport 2 xl255/40 R1899V€112
Firestonemultihawk175/65 R1380T€57
Superiaecoblue 4s165/70 R1481T€37
Savaeskimo s3+155/80 R1379Q€60
Maxxisvansmart mcv3+195/65 R16104T€65
Toyoproxes sport xl205/45 R1788Y€84
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Hillegom).

Zoek jouw geschikte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Zodra je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere dingen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 170 / 60 R17 – 72W.

 • 170 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, als percentage van de breedte (hier is dat dus 60%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 17 inch).
 • 72 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 355 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Hillegom.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden kan je kopen in 3 prijsgroepen: Goedkoopste, goed en topklasse. Welk type voor jou geschikt is hangt met name af van het vermogen van de auto, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Fiat 500) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gerutti & Powertrac.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Toyo zijn best kostbaar. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Hillegom bestellen, en krijg je wel 30% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Hillegom: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Hillegom: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een normale rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Hillegom.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Hillegom?
Professioneel banden vervangen in Hillegom is al mogelijk vanaf €42,50 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €94,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door gebruik te maken van de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en de profieldikte. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Hillegom.

Plaats een reactie