Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zandvoort

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Zandvoort? Op deze website kan je aan de slag met de grote aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste verstrekken wij meer informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Zorg ervoor dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Zandvoort inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €35,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Banden van populaire merken zoals Firestone kan je al krijgen vanaf €315. B-merken als Yokohama kan je al krijgen vanaf €230 per vier.

Voordelig banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Zandvoort

Banden wisselen in Zandvoort

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Zandvoort is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. In het najaar kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vraagt dit om de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Zandvoort scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zandvoort.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage kan je ook vertellen of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kan al vanaf €72,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Heb je last van een trillende auto? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Lokale banden garages in Zandvoort

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Zandvoort? In het onderstaande schema bekijk je contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, wisselen, sipen, balanceren, trimmen, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je nabijgelegen montagepunten in Haarlem, Velsen, Heemskerk, Beverwijk en Bergen Noord-Holland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zandvoort

Goedkope autobanden Zandvoort

Ben je aan het zoeken naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 groepen:

KlasseType autoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. A-segmentSnel en/of zwaar50.000+ Druk196
2. UitstekendDoorsnee autoRond de 25.000Gemiddeld€111
3. GoedkoopsteKleine auto’sWeinig kilometersStatisch€76

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende overzicht doorzoek je de beste online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Zandvoort hebben. Op dit portaal tref je ook handige informatie over: Oude banden inruilen

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Zandvoort monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Zandvoort

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een ideale rijervaring bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Zandvoort kopen? In het onderstaande schema tref je de geschatte prijzen van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website tref je ook meer informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkTypeFormaatKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin 5275/35 R19100V€287
Continentalwintercontact ts 850p235/55 R19101H€172
Vredesteinquatrac 5255/60 R17106V€124
Bridgestoneturanza255/45 R18103Y€147
Goodyeareagle f1 asymmetric 3285/35 R22106W€360
Dunlopg.trek sj8 xl275/50 R21113R€309
Pirellicinturato winter185/60 R1482T€66
Hankookwinter icept evo2 suv w320a215/65 R1799V€145
Kumhops71 xl245/35 R2095Y€119
Uniroyalrainexpert 3 xl165/70 R1485T€54
Nexenwinguard sport 2 xl225/45 R1895V€95
Firestoneroadhawk195/55 R1687V€88
Superiaecoblue 4s205/55 R1691H€65
Savatrenta 2215/60 R16103T€102
Maxxisall-season ap2225/55 R1898V€110
Toyoproxes r888r185/60 R1482V€121
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Zandvoort).

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel dingen die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op de flank van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 170 / 60 R17 – 72Q.

 • 170 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hierbij dus 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 72 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 355kg.
 • De afsluitende waarde (Q) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 160 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Zandvoort.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden zijn er in allerlei prijsgroepen: Voordelig, gemiddeld en A-segment. Welke klasse voor jou ideaal is heeft te maken met de trekkracht van de auto, je manier van rijden en het aantal afgelegde kilometers. Neem een A-merk zoals Dunlop of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Opel Karl) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Goform en Petlas.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Pirelli zijn niet goedkoop. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Zandvoort bestellen, soms met wel 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Zandvoort: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Zandvoort: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Zandvoort.

Hoe duur is autobanden wisselen in Zandvoort?
Vakkundig banden vervangen in Zandvoort laat je al uitvoeren voor €52,50 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €100. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de bijzondere eigenschappen kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Zandvoort.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie