Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice De Falom

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in De Falom? Op deze pagina communiceren wij toonaangevende shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met handige informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in De Falom inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van bekende merken als Firestone scoor je al vanaf €300. Budgetmerken als Kleber koop je al vanaf €215 per set.

Banden wisselen in De Falom

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in De Falom is cruciaal. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in De Falom is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in De Falom.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage analyseert ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kost je ongeveer €89,99.

Waarom autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in De Falom

Direct en goedkoop banden vervangen in De Falom? In de onderstaande tabel verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in de buurt (provincie Friesland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, sipen, wisselen, trimmen, repareren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal zoek je eveneens montagepartners in Broeksterwâld, Jannum, Sibrandahûs, Rinsumageast en Damwâld.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-falom

Goedkope autobanden De Falom

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKM (jaarlijks)RijgedragPrijzen
1. A-merkSportwagenGrootverbruikerDynamisch197
2. MiddenklasseDoorsnee autoCirca 25.000Normaal€108
3. GoedkoopsteKleine auto’sWeinig gebruikLog€76

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna vergelijken wij toonaangevende webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in De Falom hebben. Op dit portaal ontdek je ook aanvullende info over: Autobanden voor op reis

Zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in De Falom monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Snel en voordelig winterbanden wisselen De Falom

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, bevordert de grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste keuze tijdens de wintermaanden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in De Falom kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de huidige tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal zoek je ook meer informatie over: Voordeligste autobanden.

MerkTypeGrootteKenmerkPrijs
Michelinalpin 6205/55 R1691H€98
Continentalcrosscontact lx sport265/45 R20104H€251
Vredesteinsportrac 5185/65 R1592V€83
Bridgestoneblizzak lm-32 (tl)205/55 R1691H€101
Goodyeareagle f1 asymmetric255/45 R19104Y€126
Dunlopeconodrive195/65 R16100T€106
Pirelliw210 snowcontrol 3195/55 R1691H€87
Hankookkinergy eco k425195/60 R1588H€59
Kumhowp51175/60 R1581T€58
Uniroyalrain max 3185/75 R16104R€97
Nexenn blue hd plus155/80 R1379T€41
Firestonewinterhawk 3195/50 R1582T€74
Superiabluewin215/55 R1798H€65
Savaintensa suv255/55 R18109W€117
Maxxisma-las all season195/80 R14106/104R€99
Toyoproxes r8r305/30 R19102Y€278
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Dantumadiel).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal factoren die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 55 R17 – 104V.

 • 255 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 55%.
 • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 beschrijft de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 104 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900kg.
 • De laatste letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden De Falom.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat kost het?
Autobanden kunnen we onderverdelen in allerlei prijscategorieën: Economy, standaard en de a-merken. Welk artikel past bij jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Goodyear of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Apollo of Torque.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Continental of Pirelli zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je hele goedkope autobanden in De Falom bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in De Falom: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Gebruikte banden De Falom: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €155,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag De Falom.

Wat kost autobanden wisselen in De Falom?
Bij een garage banden vervangen in De Falom laat je al uitvoeren voor €40,00 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de bandenspanning en en de diepte van het profiel. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in De Falom.

Plaats een reactie