Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice s-Heer Abtskerke

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in s-Heer Abtskerke? Op Autobandenspot.nl bieden wij de beste webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tevens vind je hier meer info over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in s-Heer Abtskerke incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €40,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van de betere merken als Sava zijn er al vanaf €325. B-merken als Ep zijn er al vanaf €190 voor een hele set.

Banden wisselen in s-Heer Abtskerke

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in s-Heer Abtskerke is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Zelf wisselen is een vak apart. Bovendien vergt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in s-Heer Abtskerke maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in s-Heer Abtskerke.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist bekijkt ook of de profieldiepte nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt scheef en stuurt minder gemakkelijk. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €70,00.

Waarom autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in s-Heer Abtskerke

Rap en goedkoop banden vervangen in s-Heer Abtskerke? In de tabel in het volgende blok vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Zeeland). Deze bandenservices ondersteunen je bij wisselen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, sipen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website check je plaatselijke montagebedrijven in Nisse, Ovezande, Driewegen, Ellewoutsdijk en Oudelande.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-s-heer-abtskerke

Goedkope autobanden s-Heer Abtskerke

Ben jij toe aan nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

SegmentSoort autoAantal kilometersWegcontactPrijs
1. A-segmentZware auto’s50.000+ Dynamisch186
2. UitstekendGemiddelde autoRond de 25.000Gemiddeld€107
3. VoordeelLichte auto’sWeinig kilometersVoorspelbaar€69

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende overzicht check en vergelijk je betrouwbare online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in s-Heer Abtskerke hebben. Middels onze vergelijker tref je ook aanvullende info over: Banden kiezen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in s-Heer Abtskerke monteren bevordert de grip, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Veel kortere remweg.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Goedkoop winterbanden wisselen s-Heer Abtskerke

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in s-Heer Abtskerke kopen? In het overzicht hierna vind je de geschatte prijzen van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook nuttige informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSerieFormaatPrestatieKosten
Michelincommander ii90/90 R2154H€105
Continentalwintercontact ts 850p235/40 R1996V€216
Vredesteinsportrac 5185/65 R1592V€83
Bridgestonebattlax t30 r evo160/70 R1773W€131
Goodyearexcellence255/45 R20101W€193
Dunlopd402 r www90/90 R1674H€247
Pirellip-zero (pz4)315/35 R20110W€277
Hankookwinter icept evo2 w320245/35 R1993W€239
Kumhoku31rft205/55 R1691V€106
Uniroyalrainsport 3 xl235/40 R1895Y€141
Nexenroadian542255/60 R18108H€117
Firestonefirehawk225/50 R1692W€101
Superiaecoblue 4s165/70 R1481T€37
Savaadapto155/70 R1375T€48
Maxxiswp-05 arctictrekk155/65 R1479T€46
Toyoopen country w/t suv215/60 R1796V€89
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Borsele).

Welke bandenmaat zoek je?

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere onderwerpen waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 35 R19 – 88W.

 • 225 staat voor de breedte in millimeters.
 • 35 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 35%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 staat voor de velgmaat (in dit geval 19 inch).
 • 88 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 560kg.
 • De afsluitende waarde (W) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 270 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden s-Heer Abtskerke.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je kopen in velerlei prijsklassen: Goedkoopste, standaard en A-segment. Welke groep jij moet kiezen hangt af van de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Hyundai i10) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Windforce of Master-Steel.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Maxxis zijn niet perse voordelig. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in s-Heer Abtskerke bestellen, soms met wel 45% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in s-Heer Abtskerke: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden s-Heer Abtskerke: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €145,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag s-Heer Abtskerke.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in s-Heer Abtskerke?
Bij een garage banden vervangen in s-Heer Abtskerke regel je al voor €35,00 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €85. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €62,50 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in s-Heer Abtskerke.

Plaats een reactie