Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hiaure

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Hiaure? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met de grote webwinkels in goedkope autobanden en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier handige info over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hiaure inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Vredestein zijn er al vanaf €300. B-merken als Aoteli kan je al krijgen vanaf €210 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Hiaure

Banden wisselen in Hiaure

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Hiaure is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vraagt het de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hiaure ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hiaure.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf checkt ook of het profiel nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €90,00.

Informatie over autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? In dat geval kan het zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Hiaure

Rap en goedkoop banden vervangen in Hiaure? In het overzicht hierna vind je garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze bedrijven hebben ervaring met (de)monteren, trimmen, wisselen, sipen, repareren, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker check je ook montage-specialisten in Hantum, Hantumeruitburen, Ternaard, Hantumhuizen en Moddergat.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hiaure

Goedkope autobanden Hiaure

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

ClassificatieType autoKm p/jaarWegliggingKosten
1. A-merkGrote motorVanaf 50.000Agressief€180
2. MiddenklasseNormale autoRond de 25.000Modaal€111
3. EconomyKleine auto’sKleingebruikerStatisch€61

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema vergelijk je eenvoudig toonaangevende online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Hiaure hebben. Via deze website lees je ook aanvullende info over: Autobanden vervangen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Hiaure monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden laten wisselen Hiaure

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en een optimale wegligging tijdens de wintermaanden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Italië, Luxemburg, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

All season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Hiaure kopen? In de volgende tabel vind je de geschatte tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website tref je ook nuttige informatie over: Beste autobanden.

MerkSerieGrootteVermogenTarief
Michelinpilot alpin 5245/45 R19102V€247
Continentalwintercontact ts 850 p265/35 R1897V€190
Vredesteinwintrac pro225/50 R1798H€102
Bridgestonedriveguard225/55 R1699W€181
Goodyearultragrip cargo215/70 R15109S€110
Dunlopstreetresponse 2165/65 R1377T€66
Pirellicinturato as xl185/60 R1588H€91
Hankookventus s1 evo2 k117275/45 R18107Y€157
Kumhoecsta hs51205/50 R1586V€68
Uniroyalrain max 3195/70 R15104R€70
Nexennblue 4 season195/50 R1582H€58
Firestonewinterhawk 3 xl205/55 R1694H€91
Superiaecoblue215/55 R1899V€53
Savatrenta 2225/70 R15112R€117
Maxxisma-pw wintermaxx205/70 R1596T€72
Toyont421a225/60 R17103V€123
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Autobanden zoeken en vinden

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke onderwerpen die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op de wang van de je band. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 295 / 35 R19 – 104V.

 • 295 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hierbij dus 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 19 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 19 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De laatste letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Hiaure.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijs
Autobanden kan je bestellen in drie prijsklassen: Voordelig, uitstekend en de a-merken. Welke categorie je moet kiezen wordt bepaald door het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Volkswagen Up!) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Firemax en Mitas.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Maxxis zijn niet goedkoop. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Hiaure bestellen, soms met wel 20% korting.

 • Check de autobanden outlet in Hiaure: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Hiaure: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €137,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Hiaure.

Wat kost autobanden wisselen in Hiaure?
Vakkundig banden vervangen in Hiaure kan al vanaf €32,50 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €95,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de verstevigde wanden is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profieldikte. De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Hiaure.

Plaats een reactie