Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hantumhuizen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Hantumhuizen? Op deze pagina vind je onder andere de meest populaire shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Ook verstrekken wij praktische info over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hantumhuizen inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €42,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Pirelli bestel je al vanaf €310. Budgetmerken als Firemax koop je al vanaf €185 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Hantumhuizen

Banden wisselen in Hantumhuizen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hantumhuizen is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is een tijdrovende klus. Ook vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hantumhuizen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hantumhuizen.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice analyseert ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een wagen uitlijnen is al uit te voeren vanaf €89,99.

Waarom banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Hantumhuizen

Rap en goedkoop banden vervangen in Hantumhuizen? In het onderstaande schema tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bedrijven kunnen je helpen bij repareren, uitlijnen, wisselen, sipen, trimmen, (de)monteren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal tref je evenzeer montagepartners in Moddergat, Wierum, Niawier, Oosternijkerk en Paesens.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hantumhuizen

Goedkope autobanden Hantumhuizen

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)WegliggingKostprijs
1. A-merkSportwagenMeer dan 45.000Driftig€199
2. PopulairGemiddelde autoCirca 25.000Doorsnee€107
3. VoordeligLichte auto’sWeinig kilometersKalm€69

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je de beste online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Hantumhuizen hebben. Op deze website lees je ook meer informatie over: Bandenlabel

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Hantumhuizen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Beperkte geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Hantumhuizen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, geeft meer grip en een ideale rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • In hun element bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Hantumhuizen kopen? In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal ontdek je ook aanvullende info over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkSoortGrootteVermogenTarief
Michelinagilis crossclimate225/75 R16121R€198
Continentalwintercontact ts 860 s255/35 R1996V€198
Vredesteinultrac satin225/55 R1898V€118
Bridgestonet001195/60 R1588V€121
Goodyearefficientgrip cargo205/65 R16107T€150
Dunlopwinterresponse 2185/55 R1582T€95
Pirelliwinter sottozero 3275/35 R21103W€404
Hankookwinter icept evo2 suv w320a235/60 R18107H€119
Kumhops71 xl255/45 R18103Y€110
Uniroyalrain max 3195/75 R16107R€78
Nexennblue 4 season155/70 R1375T€50
Firestonedestination winter215/65 R1698H€97
Superiabluewin245/70 R16111T€60
Savaintensa uhp 2 xl255/35 R1996Y€178
Maxxism6011f110/90 R1962H€72
Toyoop. country u/t235/70 R16106H€128
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar zaken die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 45 R19 – 104H.

 • 255 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (hier dus 45%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 19 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 900 kilogram.
 • De laatste waarde (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 210 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Hantumhuizen.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Budget bepalen
Autobanden zijn er in velerlei prijsgroepen: Economy, standaard en topklasse. Welk model aan te raden is voor jou wordt bepaald door het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Hankook als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (neem een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Conti & Tourador.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Nexen zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Hantumhuizen bestellen, en profiteer je snel van 50% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Hantumhuizen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Hantumhuizen: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €167,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Hantumhuizen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Hantumhuizen?
Professioneel banden vervangen in Hantumhuizen kan al vanaf €52,50 voor een totale set (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de bandenspanning en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Hantumhuizen.

Plaats een reactie