Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oosternijkerk

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Oosternijkerk? Op www.autobandenspot.nl ontdek je betrouwbare aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens raadpleeg je hier praktische info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oosternijkerk incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €39,95.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Nexen koop je al vanaf €350. B-merken als Bf Goodrich zijn er al vanaf €180 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Oosternijkerk

Banden wisselen in Oosternijkerk

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Oosternijkerk is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Verder vergt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Oosternijkerk is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oosternijkerk.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog op orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen kost je ongeveer €75,00.

Informatie over autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Grote kans dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Oosternijkerk

In no-time en voordelig banden vervangen in Oosternijkerk? In de onderstaande tabel vind je specialisten en bandenwinkels uit de buurt (provincie Friesland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals wisselen, sipen, repareren, uitlijnen, balanceren, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website zoek je plaatselijke montagebedrijven in Paesens, Morra, Lioessens, Anjum en Engwierum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oosternijkerk

Goedkope autobanden Oosternijkerk

Wil je investeren in nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 groepen:

CategorieType autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijzen
1. A-segmentKrachtige autoVanaf 40.000Dynamisch186
2. GoedDoorsnee autoGemiddeldDoorsnee€111
3. GoedkoopsteBoodschappenautoWeinig kilometersVoorspelbaar€74

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hieronder doorzoek je betrouwbare online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Oosternijkerk hebben. Op deze website check je ook nuttige informatie over: Zomerbanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Oosternijkerk monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Oosternijkerk

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een betere wegligging bij nat en koud weer. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze van oktober tot en met maart.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Oosternijkerk kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de tariefindicaties van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Gehomologeerde banden.

MerkTypeAfmetingVermogenKosten
Michelinpilot alpin 5235/50 R18101H€184
Continentalwintercontact ts 860155/80 R1379T€61
Vredesteinwintrac pro205/55 R1791H€111
Bridgestoneturanza185/65 R1588H€70
Goodyearultra grip 8 ms205/55 R1691T€86
Dunlopsp winter sport 3d225/55 R1797H€129
Pirelliwinter sottozero 3245/40 R1994V€209
Hankookradial al10 e-cube385/55 R23160J€469
Kumhops91 xl275/30 R1996Y€127
Uniroyalrain max 3175/65 R1490T€69
Nexennprizrh7225/55 R1898H€112
Firestonemultihawk185/65 R1486T€51
Superiabluewin215/70 R16100T€55
Savaintensa uhp 2245/35 R1892Y€144
Maxxism6029180/55 R1773W€98
Toyocelsius165/60 R1577H€70
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Vind jouw perfecte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende onderdelen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 245 / 50 R18 – 104V.

 • 245 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 50%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 104 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende waarde (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Oosternijkerk.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijsklassen: Voordeel, uitstekend en premium. Welk type past bij jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Fiat 500) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Austone & Roadhog.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Oosternijkerk bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Oosternijkerk: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Oosternijkerk: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €130,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Wanneer je normaal rijdt moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Oosternijkerk.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Oosternijkerk?
Door een vakman banden vervangen in Oosternijkerk kan al vanaf €47,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de verstevigde wanden is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Oosternijkerk.

Plaats een reactie