Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hantumeruitburen

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Hantumeruitburen? Op dit portaal vind je onder andere gerenommeerde online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens vind je hier nuttige info over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Let er op dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hantumeruitburen inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €44,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Nexen bestel je al vanaf €305. B-merken als Atlas Fs kosten gemiddeld zo’n €210 per set van 4.

Banden wisselen in Hantumeruitburen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Hantumeruitburen is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is een vak apart. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hantumeruitburen ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hantumeruitburen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice checkt ook of het profiel nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €65,00.

Waarom banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Hantumeruitburen

Vlug en voordelig banden vervangen in Hantumeruitburen? In de onderstaande tabel vind je garages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bandenservices zijn opgeleid voor (de)monteren, sipen, balanceren, trimmen, wisselen, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website check je plaatselijke montage-garages in Ternaard, Hantumhuizen, Moddergat, Wierum en Niawier.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hantumeruitburen

Goedkope autobanden Hantumeruitburen

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

CategorieSoort autoAantal kilometersRijstijlPrijzen
1. TopsegmentSnel en/of zwaarGrootverbruikerAgressief181
2. PopulairGemiddelde autoRond 30.000Gewoon€101
3. EconomyKleine stadsautoWeinig kilometersBeheerst€64

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je de beste online winkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Hantumeruitburen hebben. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Autoverzekering

Wanneer zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Hantumeruitburen monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden laten wisselen Hantumeruitburen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Zweden, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • In hun element bij vorst of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Hantumeruitburen kopen? In de tabel hieronder vind je de huidige prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Via deze website ontdek je ook handige informatie over: Oude banden inruilen.

MerkSoortFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4s265/40 R20104Y€290
Continentalecocontact 6245/45 R1896W€119
Vredesteinsprint classic185/70 R1386V€145
Bridgestonepotenza295/35 R20105Y€282
Goodyearultragrip performance +195/45 R1684V€102
Dunlopsport maxx rt225/40 R1892Y€110
Pirelliscorpion winter295/40 R20106V€272
Hankookwinter icept evo w310245/45 R18100V€186
Kumhoecsta hs51215/60 R1695V€83
Uniroyalrain max 3215/65 R16109T€112
Nexennblue 4 season185/60 R1482T€51
Firestonewinterhawk175/65 R1486T€70
Superiaecoblue hp155/70 R1375T€33
Savaeskimo suv 2 xl235/55 R17103H€122
Maxxismu0826/1100 R1268N€159
Toyocelsius xl245/45 R18100V€119
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Welke bandenmaat zoek je?

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar zaken die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 255 / 45 R19 – 104W.

 • 255 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (hierbij dus 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 geeft de velgmaat weer (hier dus 19 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende letter (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 270 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Hantumeruitburen.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je vinden in diverse prijsgroepen: Goedkoopste, standaard en de hoogste klasse. Welke soort je moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Nexen op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (denk aan een Toyota Aygo) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld King Star of Zeetex.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Superia zijn in de basis best duur. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Hantumeruitburen bestellen, en krijg je zomaar 45% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Hantumeruitburen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Hantumeruitburen: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €130,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Hantumeruitburen.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Hantumeruitburen?
Banden vervangen in Hantumeruitburen kan al vanaf €50,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €80. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de status van het profiel. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Hantumeruitburen.

Plaats een reactie