Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Graauw

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Graauw? Op deze pagina vind je de meest populaire webshops in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast verstrekken wij meer info over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Graauw inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Dunlop kosten gemiddeld zo’n €345. Budgetmerken als Debica zijn al te koop vanaf €215 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Graauw

Banden wisselen in Graauw

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Graauw is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een vak apart. Ook vergt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Graauw ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Graauw.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist weet ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 37.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €67,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Graauw

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Graauw? In de onderstaande tabel bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Zeeland). Deze autogarages zijn opgeleid voor repareren, uitlijnen, wisselen, trimmen, sipen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal zoek je daarnaast ook montage-garages in Nieuw Namen, Clinge, Heikant, Kapellebrug en Sint Jansteen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-graauw

Goedkope autobanden Graauw

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: banden van Europese makelaardij zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

ClassificatieAutoKm p/jaarRijstijlKosten
1. TopklasseVeel power50.000+ Pittig197
2. MiddenklasseNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€108
3. VoordeligKleine auto’sMinder dan 15.000Statisch€77

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hierna check en vergelijk je betrouwbare online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Graauw hebben. Op deze website check je ook nuttige informatie over: Verzekering voor de auto

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Graauw monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Lager geluidsniveau.

Voordelig winterbanden wisselen Graauw

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, meer grip en dus minder kans ongelukken in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element bij nat en koud weer.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • De beste keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Graauw kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de gemiddelde prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website zoek je ook handige informatie over: Autobanden inruilen.

MerkTypeGrootteKenmerkTarief
Michelinlatitude sport 3235/65 R17104W€136
Continental4x4contact215/65 R16102V€113
Vredesteinsprint classic185/70 R1589W€206
Bridgestoneturanza285/45 R19107V€200
Goodyearexcellence275/35 R20102Y€291
Dunlopeconodrive215/75 R16113R€122
Pirellicinturato winter175/65 R1584T€62
Hankookk115 xl205/50 R1793W€85
Kumhokl51 bsw235/60 R18103V€104
Uniroyalfh 100295/60 R23150L€386
Nexenn fera ru1 xl235/55 R19105V€99
Firestonemultiseason 2155/65 R1373T€50
Superiaecoblue hp215/65 R1596H€48
Savaintensa hp v1215/55 R1693V€77
Maxxisvictra sport 5 vs5 xl235/45 R1898Y€94
Toyoproxes sport255/30 R2092Y€192
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Hulst).

Zoek de autoband die bij jou past

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel aspecten die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een bandenmaat kan zijn 245 / 35 R19 – 89W.

 • 245 staat voor de breedte in millimeters.
 • 35 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 35%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 19 inch).
 • 89 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 580 kilogram.
 • De afsluitende letter (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Graauw.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Dure of goedkope banden?
Autobanden zijn er in velerlei prijsgroepen: Voordelig, gemiddeld en A-segment. Welk product aan te raden is voor jou wordt bepaald door het vermogen van de auto, je manier van rijden en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Vredestein of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Lancia Ypsilon) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Imperial & Toledo.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Nexen hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Graauw bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Graauw: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Graauw: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €167,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Graauw.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Graauw?
Vakkundig banden vervangen in Graauw is al mogelijk vanaf €45,00 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door middel van de versterkte zijkant is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en de profieldiepte. Autogarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Graauw.

Plaats een reactie