Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Hendrik-Ido-Ambacht? Op dit portaal tref je de beste webshops in voordelige autobanden van alle merken en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast verstrekken wij handige info over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hendrik-Ido-Ambacht inclusief uitlijnen en balanceren heb je al vanaf €42,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Goodyear kan je al krijgen vanaf €340. Budgetmerken als Cst kosten ongeveer €185 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Hendrik-Ido-Ambacht

Banden wisselen in Hendrik-Ido-Ambacht

De bandenwissel bij een autobedrijf in Hendrik-Ido-Ambacht is erg belangrijk. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Bovendien vraagt het behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hendrik-Ido-Ambacht is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hendrik-Ido-Ambacht.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel op de banden nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €77,50.

Waarom banden balanceren
Last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Hendrik-Ido-Ambacht

Vlug en goedkoop banden vervangen in Hendrik-Ido-Ambacht? In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Zuid-Holland). Deze bedrijven ondersteunen je bij repareren, balanceren, wisselen, trimmen, (de)monteren, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je eveneens montage-experts in Zwijndrecht, Dordrecht, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Westvoorne.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hendrik-ido-ambacht

Goedkope autobanden Hendrik-Ido-Ambacht

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

CategorieType autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijzen
1. A-segmentSportwagenVanaf 40.000Pittig€188
2. UitstekendDoorsnee autoDagelijks gebruikHerkenbaar€102
3. VoordeelKleine auto’sBeperkt gebruikSimpel €60

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je professionele online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Hendrik-Ido-Ambacht hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: 4 seizoenen banden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hendrik-Ido-Ambacht monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Beperkte geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Hendrik-Ido-Ambacht

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, zorgt voor meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens de wintermaanden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Noorwegen) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Aanbevolen van oktober tot en met maart.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Hendrik-Ido-Ambacht kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de gemiddelde tarieven van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook extra informatie over: Zomerbanden.

MerkSoortFormaatKenmerkPrijs
Michelincrossclimate+195/65 R1591H€75
Continentalpremiumcontact 6235/40 R1891Y€123
Vredesteinquatrac 5195/50 R1582H€62
Bridgestoneblizzak225/60 R18104H€165
Goodyearefficientgrip performance185/65 R1588H€72
Dunlopk177f www120/90 R1865H€199
Pirelliangel scooter110/70 R1348P€72
Hankookventus s1 evo2 suv k117a235/55 R18100V€100
Kumhowp71205/45 R1784V€80
Uniroyalrainexpert 3 suv fr215/70 R16100V€109
Nexennblue hd +xl215/60 R1699H€80
Firestonedestination wi235/60 R17102H€118
Superiaecoblue hp215/65 R1596H€48
Savaeskimo s3+165/70 R1379T€52
Maxxishp5245/40 R1897W€95
Toyoopen c.wt255/60 R18112H€135
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Hendrik-Ido-Ambacht).

Zoek jouw nieuwe band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke zaken die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 180 / 55 R18 – 74W.

 • 180 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 18 inch).
 • 74 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 375kg.
 • De afsluitende letter (W) geeft de maximumsnelheid van de band weer. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kan je vinden in 3 prijssegmenten: Voordelig, standaard en topkwaliteit. Welk type aan te raden is voor jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Sava als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Smart Forfour) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Accelera en Minerva.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Nexen hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op deze manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Hendrik-Ido-Ambacht bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Hendrik-Ido-Ambacht: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Hendrik-Ido-Ambacht: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €160,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij normaal gebruik kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Hendrik-Ido-Ambacht.

Hoe duur is autobanden wisselen in Hendrik-Ido-Ambacht?
Op locatie banden vervangen in Hendrik-Ido-Ambacht laat je al uitvoeren voor €55,00 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €85. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de Runflat eigenschap kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de profieldiepte. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Hendrik-Ido-Ambacht.

Plaats een reactie