Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zwijndrecht

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Zwijndrecht? Op deze website tref je de beste shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier meer informatie over de verschillende soorten autobanden en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Zwijndrecht inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Kumho Tyres zijn al te koop vanaf €340. B-merken als Falken scoor je al vanaf €185 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Zwijndrecht

Banden wisselen in Zwijndrecht

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Zwijndrecht is essentieel. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een tijdrovende klus. Daarnaast vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zwijndrecht maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zwijndrecht.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €84,99.

Autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Zwijndrecht

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Zwijndrecht? In het onderstaande schema tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Zuid-Holland). Deze garages ondersteunen je bij repareren, wisselen, trimmen, uitlijnen, (de)monteren, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je evenzeer montagepunten in Dordrecht, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Westvoorne en Brielle.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zwijndrecht

Goedkope autobanden Zwijndrecht

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 klassen:

KlasseSoort autoKM (jaarlijks)WegliggingKostprijs
1. A-segmentZware wagensVanaf 40.000Pittig194
2. StandaardDoorsnee autoGemiddeldDoorsnee€113
3. BasisKleine stadsauto< 15.000Log€68

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig populaire webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Zwijndrecht hebben. Op dit portaal check je ook meer informatie over: Winterbanden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Zwijndrecht monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Zwijndrecht

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Italië, Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best vanaf eind oktober tot begin april.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Zwijndrecht kopen? In de volgende tabel beiden wij de verwachte prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker lees je ook extra informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkSerieAfmetingenPrestatieTarief
Michelincommander_ii130/90 R1674H€166
Continentalpremiumcontact 6215/45 R1787Y€101
Vredesteinwintrac xtreme s265/55 R19109H€179
Bridgestoneecopia195/60 R1588V€61
Goodyearug performance suv gen-1225/55 R18102V€151
Dunlopd402 r sw85/85 R1677H€254
Pirellicinturato p7275/40 R18103Y€182
Hankookwinter icept evo2 w320b205/50 R1789V€109
Kumhowp71 xl235/50 R17100V€105
Uniroyalrainexpert 3suv265/65 R17112H€134
Nexenn fera su1225/50 R1794V€88
Firestonedestination winter215/60 R1796H€112
Superiaecoblue hp165/65 R1479T€36
Savaadapto175/70 R1382T€49
Maxxisvs-01225/50 R1895Y€98
Toyos954s xl225/55 R18102V€116
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Zwijndrecht).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot wel 25%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse details die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 180 / 60 R16 – 74H.

 • 180 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 60%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 74 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 375kg.
 • De afsluitende waarde (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Zwijndrecht.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijssegmenten: Economy, uitstekend en premium. Welke soort je moet kiezen hangt af van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Sava als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Imperial en Tourador.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Pirelli zijn de duurste op de markt. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Zwijndrecht bestellen, en krijg je wel 25% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Zwijndrecht: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Zwijndrecht: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €142,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Zwijndrecht.

Wat kost autobanden wisselen in Zwijndrecht?
Door een vakman banden vervangen in Zwijndrecht laat je al uitvoeren voor €45,00 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €100. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de Runflat eigenschap kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. In die situatie kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en de profieldikte. Garagehouders adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Zwijndrecht.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie