Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Heerjansdam

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Heerjansdam? Op www.autobandenspot.nl bieden wij betrouwbare leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder bieden wij uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Let er op dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Heerjansdam inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €43,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Michelin scoor je al vanaf €300. B-merken als General Tire bestel je al vanaf €225 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Heerjansdam

Banden wisselen in Heerjansdam

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Heerjansdam is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Verder vraagt dit om flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Heerjansdam maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Heerjansdam.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Informatie over autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Heerjansdam

Vlug en goedkoop banden vervangen in Heerjansdam? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze lokale garages ondersteunen je bij repareren, uitlijnen, (de)monteren, sipen, wisselen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website zoek je daarnaast ook montage-experts in Goudriaan, Ottoland, Brandwijk, Molenaarsgraaf en Bleskensgraaf.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-heerjansdam

Goedkope autobanden Heerjansdam

Ben je aan het oriënteren naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingPrijs
1. PremiumSnel en/of zwaarVanaf 50.000Pittig199
2. PopulairDoorsnee autoTot 30.000 kmHerkenbaar€106
3. BudgetBoodschappenautoKleingebruikerStatisch€71

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema vergelijken wij betrouwbare online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Heerjansdam hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook uitgebreide info over: Voordeligste autobanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Heerjansdam monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer door de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Een lager brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Heerjansdam

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, verhoogt het gripniveau en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij vorst of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Heerjansdam kopen? In het overzicht hierna tref je de verwachte tarieven van diverse types en merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl zoek je ook meer informatie over: Bandenspanning.

MerkTypeGrootteKenmerkTarief
Michelinpilot super sport265/35 R1998Y€251
Continentalvancontact 4season195/65 R16104T€109
Vredesteinsportrac 5235/70 R16106H€95
Bridgestonebattlax t30 r evo gt170/60 R1772W€134
Goodyearvector 4seasons gen-2175/70 R1484T€74
Dunlopsport maxx rt 2255/35 R2097Y€201
Pirelliwinter sottozero 3205/55 R1791H€134
Hankookwinter icept evo2 suv w320a215/70 R16100T€86
Kumhops31 xl215/55 R1794W€72
Uniroyalall season expert 2185/55 R1582H€73
Nexenn-blue eco195/50 R1688V€59
Firestoneroadhawk215/55 R1899V€105
Superiaecoblue hp165/60 R1581T€38
Savaintensa uhp205/50 R1687W€88
Maxxism931 razr22/700 R1048N€73
Toyos954255/35 R1996W€149
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Zwijndrecht).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel details die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 195 / 50 R15 – 82 V.

 • 195 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 50 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 50%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 15 inch).
 • 82 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 475kg.
 • De afsluitende letter (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 240 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Heerjansdam.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden verdelen we onder in 3 prijsklassen: Budget, uitstekend en de a-merken. Welk type voor jou geschikt is wordt bepaald door het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Ga voor A-merken als Vredestein of Hankook op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Fullrun en Tomket.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Maxxis zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Heerjansdam bestellen, en ontvang je tot 30% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Heerjansdam: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Heerjansdam: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €132,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Heerjansdam.

Wat kost autobanden wisselen in Heerjansdam?
Banden vervangen in Heerjansdam kost je zo’n €55,00 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de stuggere wang van de runflats kan je nog een stuk blijven rijden als de lucht uit je band is. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Heerjansdam.

Plaats een reactie