Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Molenaarsgraaf

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Molenaarsgraaf? Op dit portaal tref je landelijke leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Als laatste verstrekken wij belangrijke info over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Let er op dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Molenaarsgraaf inclusief montage, balanceren en ventiel kan al voor €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Banden van A-merken als Kumho Tyres kan je al krijgen vanaf €345. budgetmerken als Davanti koop je al vanaf €205 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Molenaarsgraaf

Banden wisselen in Molenaarsgraaf

De bandenwissel bij een autobedrijf in Molenaarsgraaf is cruciaal. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en rond maart / april gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vraagt dit om de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Molenaarsgraaf scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Molenaarsgraaf.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage bekijkt ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook zodra de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €80,00.

Balanceren van de autobanden
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Molenaarsgraaf

In no-time en goedkoop banden vervangen in Molenaarsgraaf? In de onderstaande tabel vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals repareren, sipen, wisselen, (de)monteren, uitlijnen, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website check je evenzeer montagepunten in Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Waal, Langerak en Nieuwpoort.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-molenaarsgraaf

Goedkope autobanden Molenaarsgraaf

Op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

CategorieSoort autoKilometersRijstijlKostprijs
1. A-merkVeel trekkrachtVeel kilometersDruk192
2. PopulairDoorsnee autoRond 30.000Herkenbaar€100
3. BasisBoodschappenautoMinder dan 15.000Beheerst€79

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de onderstaande tabel vergelijken wij professionele online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Molenaarsgraaf hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Molenaarsgraaf monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Molenaarsgraaf

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, bevordert de grip en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuwval. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element bij gladheid of sneeuw.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Molenaarsgraaf kopen? In de volgende tabel beiden wij de tariefindicaties van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook meer informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkTypeAfmetingPrestatieTarief
Michelincrossclimate205/55 R1694V€149
Continentalwintercontact ts 850p235/45 R1894V€166
Vredesteinultrac vorti295/30 R22295/30Z22(Y€210
Bridgestoneexedra max f80/90 R2148H€92
Goodyearcargo marathon demo195/60 R1699H€92
Dunlopwinter sport 5 suv255/55 R19111V€292
Pirelliscorp.mx_mid_32110/90 R1962M€79
Hankookal10 225 inch315/80 R225156L€408
Kumhops31 xl215/45 R1791W€80
Uniroyalall season expert 2 xl225/55 R1699V€115
Nexenro-ct8235/65 R16115R€97
Firestonevanhawk 2205/65 R16107/105T€97
Superiaecoblue hp185/55 R1480H€38
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxisap2 all season165/70 R1383T€42
Toyos954245/40 R1998W€159
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Molenlanden).

Autobanden zoeken en vinden

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere onderdelen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 195 / 45 R15 – 82V.

 • 195 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 82 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 475kg.
 • De afsluitende waarde (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Molenaarsgraaf.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijs
Autobanden kan je bestellen in allerlei prijssegmenten: Instap, prijs-kwaliteit en premium. Welk product past bij jou heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Superia als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijv. een Toyota Aygo) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Br. Stone of Tigar.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Continental of Sava zijn in de basis best duur. De slimme consument houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Molenaarsgraaf bestellen, en krijg je wel 30% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Molenaarsgraaf: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Molenaarsgraaf: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €155,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Molenaarsgraaf.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Molenaarsgraaf?
Professioneel banden vervangen in Molenaarsgraaf regel je al voor €52,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €89,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Wij raden aan om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Molenaarsgraaf.

Plaats een reactie