Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hinnaard

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Hinnaard? Op dit portaal communiceren wij de meest populaire leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tevens bieden wij praktische informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Let er op dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hinnaard inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Continental kan je al krijgen vanaf €335. budgetmerken als Bfgoodrich scoor je al vanaf €220 per vier.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Hinnaard

Banden wisselen in Hinnaard

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Hinnaard is belangrijk. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Verder vraagt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hinnaard scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hinnaard.

Wanneer banden vervangen
Een garage analyseert ook of het profiel nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt scheef en stuurt zwaar. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €69,99.

Informatie over banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Hinnaard

In no-time en voordelig banden vervangen in Hinnaard? In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, trimmen, wisselen, repareren, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je eveneens montagebedrijven in Spannum, Wjelsryp, Baaium, Easterlittens en Baard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hinnaard

Goedkope autobanden Hinnaard

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel zien dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

ClassificatieAutoKilometrageWegliggingKostprijs
1. PremiumZware auto’sVanaf 50.000Energiek186
2. PopulairDoorsnee autoVanaf 25.000Normaal€106
3. VoordeelLichte auto’s< 15.000Voorspelbaar€77

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig goede internetwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Hinnaard hebben. Via deze website zoek je ook handige informatie over: Banden kiezen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband rijd je bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Over het algemeen gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Hinnaard monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af met behulp van de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden laten wisselen Hinnaard

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken in het geval van natte en koude periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste keuze bij vorst of sneeuw.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Hinnaard kopen? In de onderstaande tabel tref je de actuele prijzen van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt tref je ook nuttige informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSoortGrootteVermogenTarief
Michelinsx mxx3 n2245/45 R1693W€368
Continentalecocontact 6225/50 R1798Y€118
Vredesteinquatrac pro235/65 R18110H€144
Bridgestoneecopia175/55 R2089T€131
Goodyearefficientgrip225/45 R1891Y€204
Dunlopeconodrive235/65 R16115R€145
Pirellipzero245/45 R18100Y€136
Hankookkinergy 4s h740145/80 R1375T€46
Kumhocrug.prem.kl33255/60 R18108H€126
Uniroyalms plus 6185/55 R1480T€100
Nexenwt1155/80 R1390R€66
Firestoneroadhawk215/60 R1699V€96
Superiasa37235/50 R1796V€53
Savatrenta 2205/70 R15106S€98
Maxxism992225/40 R1034N€68
Toyoproxes t1 sport245/40 R2099Y€180
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er een paar onderwerpen die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 55 R19 – 103T.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 103 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Hinnaard.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in diverse prijssegmenten: Instap, middenklassen en topkwaliteit. Welk artikel past bij jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Ford Ka) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Gislaved en Linglong.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Hinnaard bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Hinnaard: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Hinnaard: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €145,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Hinnaard.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Hinnaard?
Op locatie banden vervangen in Hinnaard is al mogelijk vanaf €50,00 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door gebruik te maken van de verstevigde wanden kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Hinnaard.

Plaats een reactie