Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Spannum

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Spannum? Op deze pagina communiceren wij de meest populaire webshops in goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste lees je hier meer info over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Spannum incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid adviseren wij om je banden te vervangen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van bekende merken als Dunlop koop je al vanaf €345. budgetmerken als Br. Stone koop je al vanaf €200 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Spannum

Banden wisselen in Spannum

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Spannum is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens eist dit de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Spannum heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Spannum.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice weet ook of de profieldiepte nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €84,99.

Wanneer banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je bespaart op de brandstofkosten en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Spannum

Direct en goedkoop banden vervangen in Spannum? In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Friesland). Deze garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, balanceren, trimmen, repareren, uitlijnen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website tref je ook montage-specialisten in Wjelsryp, Baaium, Easterlittens, Baard en Leons.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-spannum

Goedkope autobanden Spannum

Wil je investeren in een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat er een enorm aanbod is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 niveau’s:

CategorieType autoAantal kilometersRij-kenmerkKostprijs
1. A-segmentVeel powerMeer dan 45.000Druk183
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond de 25.000Modaal€105
3. InstapKleine stadsauto< 15.000Voorspelbaar€77

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de bijgaande tabel vergelijken wij betrouwbare webshops die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Spannum hebben. Via deze website tref je ook extra informatie over: Bandenindex

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Spannum monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Een lager brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Spannum

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer grip en een stabiele wegligging bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Italië, Luxemburg, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Spannum kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de standaard prijzen van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal check je ook extra informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSoortAfmetingKenmerkTarief
Michelincrossclimate+235/40 R1895Y€144
Continentalecocontact 6195/65 R1595H€78
Vredesteinwintrac xtreme s275/40 R21107W€178
Bridgestoneturanza205/55 R1795V€111
Goodyeareagle f1 asymmetric245/35 R1993Y€164
Dunlopeconodrive205/70 R15106/104R€107
Pirellicinturato p1 verde195/55 R1687H€141
Hankookdynapro mt rt03265/70 R17121Q€142
Kumhokl33215/65 R1698H€76
Uniroyalrainmax205/65 R1599T€90
Nexenroadian ct8185/80 R14102T€63
Firestoneroadhawk245/40 R1897Y€113
Superiastar lt215/70 R15109R€58
Savaintensa uhp 2245/35 R1892Y€144
Maxxism-8080 mudzilla lt33/14 R16117L€267
Toyoj48a215/55 R1794V€109
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Waadhoeke).

Zoek direct jouw band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar dingen die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 235 / 50 R19 – 103Y.

 • 235 staat voor de breedte in millimeters.
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (in dit geval 50%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 19 inch).
 • 103 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 875kg.
 • De afsluitende letter (Y) geeft de maximumsnelheid van de band weer. correspondeert met een max. snelheid van 300 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de winterband van november tot april een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Spannum.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijs
Autobanden kunnen we onderverdelen in allerlei prijsgroepen: Budget, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welk model past bij jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Hankook als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Toyota iQ) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Camac en Powertrac.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Spannum bestellen, soms met wel 35% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Spannum: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Spannum: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €162,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Spannum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Spannum?
Door een vakman banden vervangen in Spannum kan al vanaf €47,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €90 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de speciale constructie kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Spannum.

Plaats een reactie