Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Westbroek

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Westbroek? Op deze pagina bieden wij de meest populaire aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste lees je hier praktische info over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Westbroek inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €40,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Pirelli koop je al vanaf €345. Budgetmerken als Best zijn er al vanaf €185 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Westbroek

Banden wisselen in Westbroek

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Westbroek is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast vraagt het de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Westbroek scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Westbroek.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €77,50.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je bespaart op de brandstofkosten en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Westbroek

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Westbroek? In het overzicht hierna bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Utrecht). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met wisselen, (de)monteren, sipen, trimmen, repareren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je plaatselijke montagebedrijven in Tienhoven, Oud Zuilen, Maarssen, Harmelen en Zegveld.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-westbroek

Goedkope autobanden Westbroek

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

KlasseType autoKM (op jaarbasis)WegcontactKostprijs
1. A-merkVeel powerVanaf 40.000Driftig190
2. StandaardNormale autoTot 30.000 kmGemiddeld€100
3. VoordeligStadsautootjeWeinig kilometersRustig€66

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hieronder bekijk en vergelijk je goede online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Westbroek hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook uitgebreide info over: Autobanden vervangen

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaliter worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Westbroek monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Winterbanden laten wisselen Westbroek

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en dus minder kans ongelukken bij sneeuw of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Presteren het best vanaf eind oktober tot begin april.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

All season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Westbroek kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de verwachte tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Beste autobanden.

MerkSerieAfmetingVermogenPrijs
Michelinscorcher 31 front100/90 R1957H€138
Continentalcontipremiumcontact 2205/60 R1692H€97
Vredesteinwintrac xtreme s215/65 R1698H€92
Bridgestoneblizzak225/55 R1797H€162
Goodyearefficientgrip performance205/50 R1793W€132
Dunlopd404 f ww150/80 R1671H€233
Pirellipzero295/35 R21103Y€203
Hankookdw045/8 R1283P€91
Kumhohs51225/50 R1692W€91
Uniroyalrain max 3195/75 R16107R€78
Nexennblueeco225/60 R1698V€87
Firestoneroadhawk195/65 R1591H€53
Superiaecoblue 4s225/45 R1794W€50
Savatrenta 2205/65 R16107T€97
Maxxisap2 all season165/60 R1577T€62
Toyoopen country a/t+265/70 R16112H€119
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente De Bilt).

Zoek jouw nieuwe band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 25%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar dingen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 155 / 70 R19 – 84T.

 • 155 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 19 inch).
 • 84 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 500 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 190 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Westbroek.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kun je onderbrengen in diverse prijsklassen: Budget, standaard en het topsegment. Welk segment voor jou geschikt is is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Kies voor een A-merk als Continental of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Smart Forfour) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Bf Goodrich & Runderneuert Insaturbo.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Firestone zijn de duurste op de markt. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Westbroek bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Westbroek: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Westbroek: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €162,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij een normale rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom vreemde slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Westbroek.

Hoe duur is autobanden wisselen in Westbroek?
Op locatie banden vervangen in Westbroek kost je zo’n €55,00 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €82,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met behulp van de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de bandenspanning en de profielkwaliteit. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Westbroek.

Plaats een reactie