Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Volendam

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Volendam? Op dit portaal ontdek je toonaangevende aanbieders van goedkope autobanden en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast raadpleeg je hier nuttige informatie over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Volendam inclusief demontage, balanceren en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Toyo kan je al krijgen vanaf €345. B-merken als Headway bestel je al vanaf €200 per vier.

Banden wisselen in Volendam

De bandenwissel bij een autobedrijf in Volendam is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert rijden we op de winterband en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarbij vraagt dit om flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Volendam maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Volendam.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook zodra de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 50.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €69,99.

Balanceren van de banden
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Zoek banden garages in Volendam

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Volendam? In het overzicht hierna bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Noord-Holland). Deze bandenservices ondersteunen je bij (de)monteren, wisselen, uitlijnen, sipen, trimmen, repareren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website check je ook andere montageservices in Den Ilp, Schiphol-Rijk, Schiphol, Duivendrecht en Amsterdam-Duivendrecht.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-volendam

Goedkope autobanden Volendam

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

SegmentType autoKm p/jaarRij-kenmerkTarief
1. A-merkVeel trekkrachtVeel kilometersDynamisch193
2. PopulairNormale autoRond 30.000Gemiddeld€100
3. VoordeligStadsautootjeMinder dan 15.000Log€62

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht vergelijk je eenvoudig toonaangevende aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Volendam hebben. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: 4 seizoenen banden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Volendam monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer met behulp van de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Volendam

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste keuze bij winterse omstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Volendam kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website check je ook extra informatie over: Autobanden reinigen.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelinprimacy 4225/50 R1794Y€132
Continentalcontiecocontact 5235/60 R18107V€140
Vredesteinwintrac ice spiked215/55 R1798T€152
Bridgestoneturanza215/65 R1596H€121
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv235/45 R20100V€216
Dunlopsport maxx rt 2225/55 R18102V€125
Pirellisc.verd.asxl n0315/35 R21111V€344
Hankookkinergy eco 2 k435185/60 R1482T€55
Kumhoportran kc53185/80 R14102R€89
Uniroyalrain max 3195/70 R15104R€70
Nexenroadian ct8185/80 R14102T€63
Firestoneroadhawk185/55 R1582H€80
Superiaecoblue 4s155/65 R1373T€48
Savaintensa uhp 2245/35 R1892Y€144
Maxxistrasporto leggero215/65 R15104T€96
Toyosnowprox s943185/60 R1584H€59
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Edam-Volendam).

Zoek jouw geschikte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er veel aspecten die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een bandenmaat kan zijn 140 / 90 R15 – 70H.

 • 140 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 90 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 90%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 70 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 335 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 210 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Volendam.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Budget bepalen
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijscategorieën: Koopjes, standaard en topklasse. Welk product voor jou geschikt is is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Superia op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Fiat 500) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Achilles & Sunfull.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Pirelli zijn best kostbaar. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Volendam bestellen, en krijg je wel 45% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Volendam: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Volendam: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €152,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Volendam.

Wat kost autobanden wisselen in Volendam?
Banden vervangen in Volendam wordt al gedaan voor €47,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €90. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €60,00 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met behulp van de stuggere wang van de runflats kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Volendam.

Plaats een reactie