Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Edam-Volendam

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Edam-Volendam? Op www.autobandenspot.nl ontdek je populaire shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop lees je hier nuttige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Edam-Volendam inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Superia kosten gemiddeld zo’n €340. B-merken als Barkley bestel je al vanaf €230 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Edam-Volendam

Banden wisselen in Edam-Volendam

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Edam-Volendam is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Bovendien eist dit flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Edam-Volendam ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Edam-Volendam.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 50.000 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €72,50.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Edam-Volendam

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Edam-Volendam? In de tabel hieronder tref je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Holland). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, wisselen, sipen, balanceren, trimmen, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je daarnaast ook montageservices in Landsmeer, Diemen, Amsterdam, Het Hogeland en Delfzijl.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-edam-volendam

Goedkope autobanden Edam-Volendam

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 categorieën:

ClassificatieSoort autoKilometrageRijstijlKostprijs
1. A-merkZware auto’s50.000+ Dynamisch€190
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoTot 30.000 kmHerkenbaar€117
3. EconomyStadsautootjeBeperkt gebruikKalm€74

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het onderstaande schema bieden we je erkende internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Edam-Volendam hebben. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Zomerbanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Edam-Volendam monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Een lager brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Edam-Volendam

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Edam-Volendam kopen? In het onderstaande schema vind je de geschatte tarieven van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website ontdek je ook handige informatie over: Beste autobanden.

MerkSoortGroottePrestatieKosten
Michelinprimacy 4215/55 R1693V€123
Continentalpremiumcontact 6235/55 R18100H€134
Vredesteinwintrac ice spiked235/50 R18101T€196
Bridgestoneturanza245/50 R18100Y€144
Goodyearefficientgrip205/50 R1789W€133
Dunlopsp255/35 R2097Y€176
Pirellisc.verd.asxl n0285/40 R21109V€332
Hankookkinergy eco 2 k435165/70 R1379T€55
Kumhowp71 rft225/50 R1794V€109
Uniroyalrain max 3215/65 R16109T€112
Nexennferasu1215/55 R1794V€88
Firestoneroadhawk195/60 R1588V€65
Superiaecoblue 4s215/45 R1791W€63
Savaeskimo hp 2205/65 R1594H€83
Maxxisvansmart a/s225/65 R16112T€113
Toyoproxes r888r265/35 R1897Y€258
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Edam-Volendam).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere zaken die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 135 / 70 R15 – 70T.

 • 135 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 70 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 335kg.
 • De afsluitende letter (T) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband van november tot april echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Edam-Volendam.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijscategorieën: Koopjes, middenklassen en topkwaliteit. Welk type voor jou geschikt is hangt met name af van de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Superia als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Ford Ka) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Gremax en Tristar Fs.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Sava zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Edam-Volendam bestellen, en krijg je wel 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Edam-Volendam: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Edam-Volendam: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij normaal gebruik zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Edam-Volendam.

Hoe duur is autobanden wisselen in Edam-Volendam?
Op locatie banden vervangen in Edam-Volendam is al mogelijk vanaf €55,00 per bandenset (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €89,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met behulp van de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profieldikte. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Edam-Volendam.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie