Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Schardam

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Schardam? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere erkende aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Tenslotte tref je hier nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Schardam inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Toyo koop je al vanaf €300. Budgetmerken als General Tire scoor je al vanaf €185 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Schardam

Banden wisselen in Schardam

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Schardam is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is best een complexe klus. Verder vraagt dit om wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Schardam is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Schardam.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf weet ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €90,00.

Balanceren van de banden
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Schardam

Rap en voordelig banden vervangen in Schardam? In de tabel in het volgende blok vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze garages zijn opgeleid voor wisselen, (de)monteren, trimmen, balanceren, uitlijnen, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website tref je daarnaast ook montagebedrijven in Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie en Kwadijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-schardam

Goedkope autobanden Schardam

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

KlasseSoort autoAantal kilometersWegcontactTarief
1. PremiumZware auto’sVeel kilometersDynamisch197
2. StandaardDoorsnee autoVanaf 25.000Doorsnee€111
3. BasisKleine auto’sKleingebruikerSimpel €72

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema check en vergelijk je professionele webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Schardam hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook aanvullende info over: Kies de juiste banden voor uw auto

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Schardam monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Schardam

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring in de winterse periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zweden, Noorwegen, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance van oktober tot en met maart.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Schardam kopen? In het onderstaande schema bekijk je de huidige prijzen van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Lekke band.

MerkSerieGrootteKenmerkTarief
Michelinpilot sport 4s235/40 R1996Y€200
Continentalsportcontact 5245/45 R1998W€238
Vredesteinultrac satin235/55 R19105W€112
Bridgestoneblizzak225/50 R1798V€138
Goodyearvector 4seasons suv235/55 R19105W€162
Dunlopwinter sport 5225/45 R1895V€169
Pirellip-zero (pz4)305/30 R20103Y€267
Hankookventus prime3 k125205/60 R1692V€73
Kumhops71 xl225/35 R2090Y€117
Uniroyalrainexp.3 suvfr235/70 R16106H€93
Nexenroadian ct8215/75 R14112T€79
Firestonedesti.win.xl235/50 R18101V€133
Superiaecoblue275/55 R20117V€73
Savaeskimo hp 2 xl205/60 R1696H€80
Maxxismecotra me 3185/60 R14109H€58
Toyoproxes sport xl245/35 R2095Y€142
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Edam-Volendam).

Zoek jouw bandenmaat

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel factoren die van belang zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 135 / 80 R12 – 73T.

 • 135 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 80%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 12 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 12 inch).
 • 73 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 365 kilogram.
 • De laatste waarde (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 190 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Schardam.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat kost het?
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijscategorieën: Voordeel, uitstekend en premium. Welk product past bij jou hangt af van hoeveel power je auto heeft, rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijv. een Fiat 500) en doe je het rustig aan? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Event en Nordexx.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Continental of Sava zijn best kostbaar. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je extra goedkope autobanden in Schardam bestellen, soms met wel 45% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Schardam: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Schardam: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €155,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Schardam.

Wat kost autobanden wisselen in Schardam?
Professioneel banden vervangen in Schardam laat je al uitvoeren voor €32,50 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op dat ze meer kilo’s kunnen dragen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Schardam.

Plaats een reactie