Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Middelie

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Middelie? Op dit portaal tref je landelijke aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met praktische info over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Middelie incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het verstandig om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Toyo scoor je al vanaf €325. B-merken als Blacklion scoor je al vanaf €190 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Middelie

Banden wisselen in Middelie

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Middelie is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Ook vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Middelie scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Middelie.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een garage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog in orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook in het geval er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €67,50.

Wanneer banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Middelie

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Middelie? In het onderstaande schema vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Holland). Deze bedrijven kunnen je helpen bij repareren, sipen, uitlijnen, (de)monteren, balanceren, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal tref je plaatselijke montage-experts in Kwadijk, Westbeemster, Noordbeemster, Middenbeemster en Zuidoostbeemster.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-middelie

Goedkope autobanden Middelie

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKM (op jaarbasis)WegliggingKosten
1. PremiumKrachtige autoMeer dan 45.000Dynamisch190
2. GoedNormale autoVanaf 25.000Doorsnee€116
3. EconomyBoodschappenautoMinder dan 15.000Zwaar€79

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je erkende online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Middelie hebben. Op deze website vind je ook handige informatie over: Winterbanden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Middelie monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en een goede waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Middelie

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuw.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft ze nooit te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Middelie kopen? In het onderstaande schema tref je de geschatte tarieven van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker ontdek je ook aanvullende info over: Autobanden reinigen.

MerkSerieAfmetingPrestatieTarief
Michelinalpin 5215/65 R1799H€173
Continentalcrosscontact atr205/80 R16104H€136
Vredesteinquatrac 5265/50 R19110W€190
Bridgestonepotenza255/35 R2097Y€208
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv265/50 R19110Y€189
Dunlopsp sport maxx gt255/40 R1996V€173
Pirellicarrier all season215/65 R16109T€136
Hankookw616 xl225/50 R1798T€105
Kumhops31 xl205/45 R1788W€68
Uniroyalrainexp.3 suvfr225/70 R16103V€106
Nexenwinguard sport 2 xl255/40 R1899V€112
Firestonemultihawk175/65 R1380T€57
Superiaecoblue 4s165/70 R1481T€37
Savaeskimo s3+155/80 R1379Q€60
Maxxisvansmart mcv3+195/65 R16104T€65
Toyoproxes sport xl205/45 R1788Y€84
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Edam-Volendam).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke details die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 170 / 60 R17 – 72W.

 • 170 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hier is dat dus 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 17 inch).
 • 72 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 355kg.
 • De afsluitende letter (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. correspondeert met een max. snelheid van 270 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Middelie.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Budget bepalen
Autobanden kan je bestellen in allerlei prijscategorieën: Koopjes, middenklassen en de hoogste klasse. Welk model past bij jou hangt af van hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijv. een Opel Karl) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Fulda of Starco.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Toyo zijn niet goedkoop. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je verrassend goedkope autobanden in Middelie bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Middelie: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden Middelie: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €130,00 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij normaal rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Middelie.

Hoe duur is autobanden wisselen in Middelie?
Op korte termijn banden vervangen in Middelie kan al vanaf €47,50 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen betaal je al snel €89,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Op basis van de versterkte wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profielkwaliteit. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Middelie.

Plaats een reactie