Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice St.-Annaparochie

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in St.-Annaparochie? Op deze website ontdek je de meest populaire online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages voor een snelle bandenwissel. Als laatste bekijk je hier uitgebreide informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is essentieel dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in St.-Annaparochie inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €44,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Hankook koop je al vanaf €340. budgetmerken als Ep Tyre kosten gemiddeld zo’n €185 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in St.-Annaparochie

Banden wisselen in St.-Annaparochie

De bandenwissel bij een autobedrijf in St.-Annaparochie is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in St.-Annaparochie ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in St.-Annaparochie.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice analyseert ook of de profieldiepte nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kan al vanaf €89,99.

Wat is banden balanceren
Last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in St.-Annaparochie

In no-time en goedkoop banden vervangen in St.-Annaparochie? In de tabel in het volgende blok tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals (de)monteren, balanceren, wisselen, repareren, uitlijnen, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je daarnaast ook montagebedrijven in Westhoek, Hallum, Marrum, Nij Altoenae en Alde Leie.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-st-annaparochie

Goedkope autobanden St.-Annaparochie

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 segmenten:

CategorieSoort autoKilometrageRijstijlTarief
1. A-segmentSnel en/of zwaarMeer dan 45.000Energiek198
2. MiddenklasseGemiddelde autoVanaf 25.000Gewoon€114
3. BudgetKleine autootjesWeinig gebruikBeheerst€78

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het onderstaande schema check en vergelijk je de beste online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in St.-Annaparochie hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook aanvullende info over: Bandenspanning

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in St.-Annaparochie monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden laten wisselen St.-Annaparochie

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Aanbevolen bij vorst of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Perfect als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in St.-Annaparochie kopen? In de volgende tabel tref je de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook extra informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinpilot sport ps2 n0335/30 R20104Y€841
Continentalallseasoncontact185/65 R1490T€73
Vredesteinwintrac pro255/50 R19107V€174
Bridgestoneblizzak lm-32185/65 R1588T€59
Goodyearultragrip performance gen-1235/50 R1999V€206
Dunlopd221240/40 R1879V€262
Pirellipzero asimmetrico255/45 R19104Y€213
Hankookkinergy 4s h740175/65 R1584T€61
Kumhoha31 xl235/65 R17108V€98
Uniroyalust 17 ren125/80 R1799M€71
Nexenroadian ct8165/70 R1388R€66
Firestonemultihawk155/70 R1375T€44
Superiaecoblue 4s215/65 R1596H€50
Savaeskimo s3+185/70 R1488T€63
Maxxisma-sw victra snow suv255/55 R18109V€109
Toyocelsius145/65 R1572T€56
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Zoek jouw bandenmaat

Bekijk aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er veel onderdelen die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 75 R16 – 104H.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 75 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 75%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 staat voor de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende letter (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden St.-Annaparochie.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn er in meerdere prijsgroepen: Koopjes, uitstekend en de a-merken. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Ga voor A-merken als Bridgestone of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Seat Mii) en doe je het rustig aan? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Event & Mitas.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Sava zijn in de basis best duur. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je heel goedkope autobanden in St.-Annaparochie bestellen, en krijg je zomaar 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in St.-Annaparochie: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden St.-Annaparochie: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €152,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag St.-Annaparochie.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in St.-Annaparochie?
Banden vervangen in St.-Annaparochie kost je zo’n €47,50 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €99,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Op basis van de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Het advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in St.-Annaparochie.

Plaats een reactie