Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Westhoek

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Westhoek? Op deze website bieden wij betrouwbare aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder lees je hier uitgebreide informatie over uitlijnen, balanceren en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Westhoek inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €40,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Vredestein kosten ongeveer €300. Budgetmerken als Austone bestel je al vanaf €220 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Westhoek

Banden wisselen in Westhoek

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Westhoek is essentieel. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Zelf wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Westhoek is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Westhoek.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel op de banden nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit het geval rond de 45.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €85,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Westhoek

In no-time en goedkoop banden vervangen in Westhoek? In het onderstaande schema vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, trimmen, balanceren, uitlijnen, wisselen, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je plaatselijke montagepartners in Hallum, Marrum, Nij Altoenae, Alde Leie en Readtsjerk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-westhoek

Goedkope autobanden Westhoek

Ga jij een bestelling plaatsen voor een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

SegmentAutoKm p/jaarRij-kenmerkKostprijs
1. Hoogste klasseVeel vermogen50.000+ Energiek189
2. PopulairNormale autoVanaf 25.000Herkenbaar€111
3. BudgetLichte auto’sWeinig kilometersRustig€75

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema check en vergelijk je landelijke aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Westhoek hebben. Op deze website tref je ook extra informatie over: Autobanden vervangen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Westhoek monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Lager geluidsniveau.

Goedkoop winterbanden wisselen Westhoek

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Italië, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een prima oplossing als je niet zoveel kilometer rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Westhoek kopen? In het overzicht hierna beiden wij de actuele prijzen van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook handige informatie over: Beste autobanden.

MerkSoortFormaatKenmerkTarief
Michelinprimacy 4205/60 R1696W€113
Continentalsportcontact 6245/35 R1993Z€182
Vredesteinwintrac pro235/45 R1797V€123
Bridgestoneturanza235/40 R1996W€149
Goodyearultra grip ice arctic185/60 R1588T€87
Dunlopsp winter sport 3d215/60 R17104H€170
Pirelliw240 sottozero255/40 R19100V€164
Hankookkinergy 4s h740255/55 R18109V€168
Kumhoha31 xl255/60 R18112V€113
Uniroyalall season expert 2 fr215/65 R1799V€110
Nexenroadian ct8165/70 R1489R€58
Firestonedestination winter xl235/60 R18107H€110
Superiaecoblue 4s205/55 R1795W€53
Savaeskimo s3+165/65 R1479T€58
Maxxisma-swxl235/55 R17103H€99
Toyos954225/35 R1988W€216
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke dingen die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 225 / 75 R16 – 104T.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 75 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hier dus 75%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 104 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Westhoek.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Kosten
Autobanden kan je kopen in diverse prijsgroepen: Instap, standaard en topklasse. Welke klasse jij moet kiezen heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Superia als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Opel Karl) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Imperial of Minerva Fs.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Toyo zijn in de basis best duur. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Westhoek bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Westhoek: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Westhoek: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €152,50 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Westhoek.

Wat kost autobanden wisselen in Westhoek?
Bij een garage banden vervangen in Westhoek is al mogelijk vanaf €35,00 voor een complete set (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €89,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de versterkte wang kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en de status van het profiel. De garages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Westhoek.

Plaats een reactie