Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Meijel

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Meijel? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij de beste online verkooppunten van goedkope autobanden en servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder tref je hier handige info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Meijel inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Dunlop kosten ongeveer €330. B-merken als Diplomat kosten gemiddeld zo’n €220 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Meijel

Banden wisselen in Meijel

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Meijel is belangrijk. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien eist dit ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Meijel heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Meijel.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 30.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €65,00.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Meijel

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Meijel? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, wisselen, balanceren, trimmen, repareren, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website zoek je plaatselijke montagepartners in Griendtsveen, De Rips, Milheeze, Bakel en Helenaveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-meijel

Goedkope autobanden Meijel

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dat wordt bepaald door de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentSoort autoAantal kilometersRijgedragTarief
1. TopsegmentVeel powerMeer dan 45.000Driftig193
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond 30.000Normaal€117
3. GoedkoopsteBoodschappenautoKleingebruikerSimpel €68

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de onderstaande tabel vergelijken wij erkende online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Meijel hebben. Op deze website ontdek je ook nuttige informatie over: Veilig autorijden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Meijel monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Meijel

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in het najaar en in de winter.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Perfect als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Meijel kopen? In de volgende tabel vind je de actuele prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal vind je ook handige informatie over: Banden kiezen.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinalpin a4225/55 R1797H€154
Continentalicecontact 2225/45 R1794T€226
Vredesteinsnowtrac 5175/70 R1495T€96
Bridgestonedueler235/55 R1799V€119
Goodyearultragrip9 +185/65 R1588T€60
Dunlopsp sport maxx gt245/45 R19102Y€241
Pirelliwinter sottozero 3245/40 R1998H€191
Hankookventus s1 evo2 suv k117a255/50 R19107Y€138
Kumhows71 xl265/50 R19110V€132
Uniroyalrainsport 3225/55 R1797Y€118
Nexenn blue hd plus215/60 R1695V€72
Firestonewinterhawk 3 xl225/55 R17101V€128
Superiabluewin235/65 R16115R€61
Savaadapto hp195/60 R1588H€64
Maxxiswp-05 arctictrekke215/60 R1699H€89
Toyoopen c.ut245/70 R16111H€98
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Peel en Maas).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 245 / 40 R18 – 93Y.

 • 245 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 40%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 93 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 650 kilogram.
 • De laatste letter (Y) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Meijel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in drie prijsgroepen: Koopjes, prijs-kwaliteit en topkwaliteit. Welk product jij moet kiezen heeft te maken met het vermogen van de auto, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Sava op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Westlake of Three-A.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je heel goedkope autobanden in Meijel bestellen, en krijg je wel 30% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Meijel: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Meijel: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Meijel.

Hoe duur is autobanden wisselen in Meijel?
Bij een garage banden vervangen in Meijel is al mogelijk vanaf €52,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de unieke samenstelling kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Meijel.

Plaats een reactie