Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zevenbergschen Hoek

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Zevenbergschen Hoek? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere de meest populaire webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier handige informatie over de verschillende soorten autobanden en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Zevenbergschen Hoek inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €41,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Maxxis kosten gemiddeld zo’n €345. B-merken als Kormoran zijn al te koop vanaf €220 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Zevenbergschen Hoek

Banden wisselen in Zevenbergschen Hoek

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Zevenbergschen Hoek is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. De banden verwisselen is een tijdrovende klus. Verder vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zevenbergschen Hoek heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zevenbergschen Hoek.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage controleert ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de auto kost je ongeveer €89,99.

Wanneer autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Zevenbergschen Hoek

Direct en voordelig banden vervangen in Zevenbergschen Hoek? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, uitlijnen, trimmen, balanceren, wisselen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal tref je eveneens montage-experts in Zevenbergen, Noordhoek, Standdaarbuiten, Kruisland en Stampersgat.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zevenbergschen-hoek

Goedkope autobanden Zevenbergschen Hoek

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKilometersRij-kenmerkPrijzen
1. Hoogste klasseGrote motorVanaf 50.000Energiek192
2. MiddenklasseDoorsnee autoTot 30.000 kmModaal€116
3. BasisBoodschappenautoWeinig kilometersZwaar€71

Bandenleveranciers vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je betrouwbare webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Zevenbergschen Hoek hebben. Op deze website tref je ook extra informatie over: Band op de juiste spanning

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Zevenbergschen Hoek monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Zevenbergschen Hoek

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Presteren het best in het najaar en in de winter.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Zevenbergschen Hoek kopen? In de volgende tabel beiden wij de huidige tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl lees je ook aanvullende info over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSoortGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport 3205/45 R1788V€132
Continentalcrosscontact atr215/75 R15100T€68
Vredesteincomtrac ice235/65 R16115R€168
Bridgestonepotenza 29 inch245/30 R2990Y€164
Goodyearwrangler hp all weather265/65 R17112H€138
Dunlopsp sport maxx rt335/25 R22335/25Z22(Y€287
Pirellicarrier225/75 R16121R€144
Hankookwinter icept evo2 suv w320a295/35 R21107V€187
Kumhocrug.prem.kl33215/65 R1698V€101
Uniroyalallseasonmax225/75 R16121R€158
Nexenn blue hd plus175/55 R1577T€54
Firestoneroadhawk205/50 R1687V€82
Superiabluewin205/65 R16107R€55
Savatrenta 2215/70 R15109S€93
Maxxismecotra me3155/65 R1373T€55
Toyoproxes sport xl265/30 R1993Y€146
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Moerdijk).

Vind jouw perfecte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse factoren die van belang zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op op de band. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 215 / 60 R14 – 91H.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 60%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 14 inch).
 • 91 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 615kg.
 • De laatste letter (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 210 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan van november tot april een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Zevenbergschen Hoek.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn er in meerdere prijsklassen: Economy, gemiddeld en het topsegment. Welke categorie jij moet kiezen heeft te maken met het vermogen van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Sava als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Toyota Aygo) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Habilead en Mastersteel.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Continental of Sava zijn vrij duur. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Zevenbergschen Hoek bestellen, en regel je snel 50% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Zevenbergschen Hoek: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Zevenbergschen Hoek: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor slechts €132,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Onder normale omstandigheden gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Zevenbergschen Hoek.

Wat kost autobanden wisselen in Zevenbergschen Hoek?
Professioneel banden vervangen in Zevenbergschen Hoek kost je zo’n €40,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Zevenbergschen Hoek.

Plaats een reactie