Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zevenbergen

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Zevenbergen? Op Autobandenspot.nl vind je erkende leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met aanvullende info over de soorten banden die er allemaal zijn en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Zevenbergen inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Sava koop je al vanaf €350. B-merken als Firemax kan je al krijgen vanaf €220 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Zevenbergen

Banden wisselen in Zevenbergen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Zevenbergen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is niet eenvoudig. Tevens vraagt dit om de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zevenbergen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zevenbergen.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice analyseert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 40.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een auto uitlijnen kost om en nabij de €84,99.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Zevenbergen

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Zevenbergen? In de volgende tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Noord-Brabant). Deze autogarages ondersteunen je bij wisselen, sipen, trimmen, repareren, balanceren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website vind je daarnaast ook montageservices in Noordhoek, Standdaarbuiten, Kruisland, Stampersgat en Oud Gastel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zevenbergen

Goedkope autobanden Zevenbergen

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

KlasseType autoKM (jaarlijks)RijgedragKosten
1. PremiumSportwagenGrootverbruikerDynamisch€197
2. Prijs-kwaliteitNormale autoVanaf 25.000Normaal€114
3. VoordeligLichte auto’sBeperkt gebruikBeheerst€75

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema vergelijken wij betrouwbare online garages die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Zevenbergen hebben. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Autobanden verwisselen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Zevenbergen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Winterbanden laten wisselen Zevenbergen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie bij gladheid of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Zevenbergen kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de geschatte tarieven van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Best geteste autobanden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkPrijs
Michelincity pro100/80 R1650P€46
Continentalcontiroadattack 3 gt120/70 R1758W€135
Vredesteincomtrac 2 winter215/75 R16116R€117
Bridgestonepotenza245/40 R1998W€136
Goodyearultragrip 8155/70 R1375T€63
Dunlopsp sport maxx rt305/25 R2198YY€277
Pirellip-zero (pz4)255/40 R21102Y€160
Hankookwinter icept evo2 w320225/55 R1699V€102
Kumhosolus ha31225/70 R16103H€89
Uniroyalaaexpert2215/45 R1791W€103
Nexenn blue hd185/60 R1584H€54
Firestoneroadhawk225/45 R1895Y€110
Superiabluewin195/55 R1585H€40
Savatrenta 2225/70 R15112R€117
Maxxismecotra 3 me3195/45 R1578V€70
Toyoopen country m/t por33/13 R18118P€301
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Moerdijk).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende factoren die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 195 / 70 R14 – 91V.

 • 195 betekent de breedte van de band in mm.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 14 inch).
 • 91 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 615 kilogram.
 • De laatste letter (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Zevenbergen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je vinden in 3 prijsgroepen: Voordelig, uitstekend en A-segment. Welk artikel jij moet kiezen hangt met name af van de trekkracht van de auto, je manier van rijden en het aantal kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Suzuki Celerio) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Imperial Fs All of Retro.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Nexen zijn niet perse voordelig. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Zevenbergen bestellen, soms met wel 40% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Zevenbergen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Zevenbergen: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €165,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij standaard merken gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Zevenbergen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Zevenbergen?
Bij een garage banden vervangen in Zevenbergen laat je al uitvoeren voor €40,00 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €99,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Een thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Zevenbergen.

Plaats een reactie