Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Peel en Maas

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Peel en Maas? Op Autobandenspot.nl tref je de grote leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Als laatste vind je hier nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Peel en Maas incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €41,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van bekende merken als Sava kosten gemiddeld zo’n €340. Budgetmerken als Evergreen zijn er al vanaf €225 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Peel en Maas

Banden wisselen in Peel en Maas

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Peel en Maas is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert gaat de winterband erop en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is een heel precies klusje. Daarbij vergt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Peel en Maas is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Peel en Maas.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 37.500 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een wagen uitlijnen is al uit te voeren vanaf €65,00.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Peel en Maas

Snel en voordelig banden vervangen in Peel en Maas? In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Limburg). Deze autogarages zijn opgeleid voor wisselen, (de)monteren, balanceren, sipen, repareren, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je eveneens montagebedrijven in Beesel, Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg en Maasdriel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-peel-en-maas

Goedkope autobanden Peel en Maas

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

SegmentSoort autoKilometrageRij-kenmerkKosten
1. PremiumGrote motorGrootverbruikerDriftig194
2. MiddenklasseNormale autoCirca 25.000Doorsnee€106
3. VoordeligKleine auto’s< 15.000Zwaar€61

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende overzicht doorzoek je populaire online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Peel en Maas hebben. Op deze website check je ook meer informatie over: Lekke band

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Peel en Maas monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Peel en Maas

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een ideale rijervaring in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of sneeuw.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Peel en Maas kopen? In de tabel hieronder tref je de huidige prijzen van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Veilig autorijden.

MerkTypeFormaatKenmerkTarief
Michelincrossclimate+225/45 R1895Y€168
Continentalcontisportcontact 3245/40 R2099Y€210
Vredesteinquatrac 5215/55 R1693H€112
Bridgestonebliz. dm v2 mfs255/60 R17106S€201
Goodyearefficientgrip cargo225/75 R16118R€169
Dunlopsport maxx rt 2225/50 R1798Y€108
Pirelliscorpion trail ii k170/60 R1772W€135
Hankookkinergy 4s h740205/60 R1591H€88
Kumhokh27225/60 R1698V€82
Uniroyalrain max 3205/65 R16107T€93
Nexenwinguard sport xl235/55 R19105V€122
Firestonewinter hawk165/65 R1377T€48
Superiaecoblue 4s165/70 R1383T€36
Savatrenta 2205/70 R15106S€98
Maxxismavs01265/35 R1897Y€125
Toyoprx.t1 sp suvxl255/55 R19111V€229
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Peel en Maas).

Zoek jouw geschikte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er een paar factoren waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 195 / 45 R16 – 80V.

 • 195 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 45%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 80 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 450kg.
 • De afsluitende waarde (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Peel en Maas.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Onkosten
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijsklassen: Prima, uitstekend en de a-merken. Welk model aan te raden is voor jou wordt bepaald door het vermogen van de auto, rijstijl en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Nexen op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Renault Twingo) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Voyager & T-Tyre.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Sava zijn niet perse voordelig. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Peel en Maas bestellen, en krijg je zomaar 50% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Peel en Maas: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Peel en Maas: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €155,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij normaal rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Peel en Maas.

Wat kost autobanden wisselen in Peel en Maas?
Door een vakman banden vervangen in Peel en Maas kan al vanaf €42,50 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €100. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €54,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Op basis van de verstevigde wanden kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en en de diepte van het profiel. De garages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Peel en Maas.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie