Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Beesel

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Beesel? Op dit portaal bieden wij de beste leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder kan je aan de slag met handige informatie over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is essentieel dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Beesel inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €44,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Michelin kosten ongeveer €335. budgetmerken als Fulda kan je al krijgen vanaf €215 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Beesel

Banden wisselen in Beesel

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Beesel is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Bovendien vraagt dit om de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Beesel maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Beesel.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice checkt ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Balanceren van de banden
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Beesel

In no-time en goedkoop banden vervangen in Beesel? In de volgende tabel bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Limburg). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, sipen, wisselen, balanceren, trimmen, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal vind je evenzeer montageservices in Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel en Sint Anthonis.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-beesel

Goedkope autobanden Beesel

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Belangrijk: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

ClassificatieAutoKm p/jaarRijgedragKosten
1. A-merkSportauto50.000+ Dynamisch196
2. StandaardDoorsnee autoTot 30.000 kmGemiddeld€103
3. GoedkoopsteKleine auto’sWeinig kilometersEenvoudig€63

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je landelijke online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Beesel hebben. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Balanceren en uitlijnen van banden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Beesel monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Beesel

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij vorst of sneeuw.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Beesel kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de standaard tarieven van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook nuttige informatie over: Banden voor de motor.

MerkSoortFormaatVermogenKosten
Michelincrossclimate suv235/55 R18104V€147
Continentalcrosscontact uhp255/55 R18109V€127
Vredesteinwintrac xtreme s225/60 R18104V€127
Bridgestonebliz.dmv2 xlmfs235/55 R19105T€201
Goodyearefficientgrip cargo185/75 R14102R€120
Dunlopsport maxx rt 2245/40 R1897Y€118
Pirelliscorpion mx32 mid soft80/100 R2151M€73
Hankookkinergy 4s h740165/65 R1377T€54
Kumhoecsta hs 51 xl205/45 R1788W€136
Uniroyalms-plus 77145/80 R1375T€48
Nexenwinguard snow g wh2215/55 R1693H€78
Firestonefirehawk255/35 R1996YY€141
Superiaecoblue 4s145/80 R1379T€48
Savaintensa uhp 2245/35 R1892Y€144
Maxxisap2 all season165/80 R1387T€59
Toyoopen country a/t+ xl245/65 R17111H€133
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Beesel).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende onderwerpen die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 195 / 45 R16 – 80T.

 • 195 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 45%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 80 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 450kg.
 • De laatste letter (T) geeft de maximumsnelheid van de band weer. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Beesel.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijsklassen: Budget, uitstekend en premium. Welke klasse je moet kiezen hangt met name af van de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Sava op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijv. een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Falken en Premiorri.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Hankook zijn de duurste op de markt. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Beesel bestellen, en ontvang je tot 25% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Beesel: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Beesel: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €162,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij standaard merken kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Beesel.

Wat kost autobanden wisselen in Beesel?
Bij een garage banden vervangen in Beesel regel je al voor €37,50 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €85. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de speciale constructie kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Beesel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie