Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Reuver

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Reuver? Op dit portaal communiceren wij de grote online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Als laatste lees je hier aanvullende informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Reuver inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Michelin kosten ongeveer €340. B-merken als Windforce kosten gemiddeld zo’n €225 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Reuver

Banden wisselen in Reuver

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Reuver is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vergt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Reuver maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Reuver.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een garage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €79,99.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Grote kans dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Reuver

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Reuver? In het overzicht hierna vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze bandenservices hebben ervaring met repareren, (de)monteren, sipen, trimmen, uitlijnen, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website tref je ook montagepartners in Belfeld, Arcen, Lomm, Velden en Steyl.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-reuver

Goedkope autobanden Reuver

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 niveau’s:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingTarief
1. TopklasseZware auto’sVanaf 40.000Energiek196
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond 30.000Normaal€111
3. VoordeelLichte auto’sMinder dan 15.000Beheerst€71

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder vergelijken wij professionele webshops die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Reuver hebben. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Autobanden reinigen

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Reuver monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden wisselen Reuver

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of vorst.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Reuver kopen? In de tabel hieronder vind je de huidige tarieven van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook aanvullende info over: Run-on-flat banden.

MerkTypeAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin pa4235/55 R17103H€186
Continentalcontivancontact 100215/70 R16108T€116
Vredesteinultrac vorti245/40 R1998Y€143
Bridgestonepot.re050a rft225/45 R1791V€171
Goodyearefficientgrip compact195/65 R1595T€87
Dunlopsp sport maxx325/30 R21108Y€441
Pirellinight dragon front110/90 R1962H€136
Hankookrw06205/70 R15106R€85
Kumhoha31185/50 R1681H€94
Uniroyalrainsp.3 xl fr305/30 R19102Y€209
Nexenn fera su1 xl245/45 R20103Y€110
Firestonevanhawkwin205/75 R16110R€109
Superiaecoblue va215/75 R16113R€63
Savaeskimo s3+155/80 R1379T€52
Maxxishp5195/50 R16V88€65
Toyoproxes cf 2215/60 R1695H€81
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Beesel).

Vind jouw perfecte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel aspecten waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 55 R17 – 94Y.

 • 215 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hier dus 17 inch).
 • 94 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 670 kilogram.
 • De laatste letter (Y) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Reuver.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je kopen in velerlei prijssegmenten: Goedkoopste, medium en premium. Welk artikel past bij jou hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Neem een A-merk zoals Michelin of Hankook op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Lexani en Triangle.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Hankook zijn best kostbaar. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Reuver bestellen, en krijg je wel 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Reuver: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Reuver: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €130,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Reuver.

Wat kost autobanden wisselen in Reuver?
Banden vervangen in Reuver laat je al uitvoeren voor €55,00 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €100. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Dankzij de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Reuver.

Plaats een reactie