Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Belfeld

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Belfeld? Op dit portaal vind je de grote aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Verder vind je hier uitgebreide informatie over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Belfeld inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €35,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van populaire merken zoals Goodyear zijn er al vanaf €300. B-merken als Interstate bestel je al vanaf €195 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Belfeld

Banden wisselen in Belfeld

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Belfeld is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar rijden we op de winterband en rond maart / april rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vraagt het behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Belfeld scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Belfeld.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist analyseert ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €90,00.

Balanceren van de autobanden
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Belfeld

Rap en voordelig banden vervangen in Belfeld? In het onderstaande schema vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Limburg). Deze autogarages verlenen diensten zoals wisselen, uitlijnen, balanceren, repareren, sipen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je ook montagepartners in Arcen, Lomm, Velden, Steyl en Tegelen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-belfeld

Goedkope autobanden Belfeld

Ben je aan het zoeken naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Welke moet ik nu kopen? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

KlasseSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijzen
1. Hoogste klasseGrote motorVanaf 40.000Agressief197
2. PopulairDoorsnee autoVanaf 25.000Modaal€102
3. EconomyStadsautootjeWeinig kilometersKalm€68

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema doorzoek je toonaangevende webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Belfeld hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook extra informatie over: Gehomologeerde banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Belfeld monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Belfeld

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en een betere wegligging tijdens de wintermaanden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element bij sneeuw of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Belfeld kopen? In het overzicht hierna beiden wij de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Via deze website ontdek je ook extra informatie over: All season banden.

MerkTypeAfmetingKenmerkPrijs
Michelinprimacy 3205/55 R1791W€150
Continentalcontisportcontact 5235/55 R18100V€152
Vredesteinsportrac 5215/60 R1699H€94
Bridgestoneb250195/55 R1585H€80
Goodyeareagle ls2235/55 R19101H€209
Dunlopsp winter sport 3d235/65 R17104H€155
Pirellisl26100/80 R1053J€41
Hankookra08165/80 R1394P€78
Kumhoha31195/55 R1687H€83
Uniroyalrainsport 3 xl255/45 R19104Y€197
Nexennblue4s195/55 R1585H€78
Firestonetsp 3000245/70 R18143J€274
Superiaecoblue 4s225/45 R1794W€50
Savaeskimo s3 ms155/70 R1375T€52
Maxxishp5195/50 R15V86€56
Toyoopen c. u/t235/55 R19101W€126
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Venlo).

Vind jouw perfecte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Op het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke zaken die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 55 R17 – 94 W.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 94 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 670 kilogram.
 • De laatste letter (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Belfeld.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je kopen in allerlei prijsklassen: Voordeel, uitstekend en de hoogste klasse. Welk artikel past bij jou hangt af van het vermogen van de auto, rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Maxxis op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Citroën C1) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Kormoran en Vitour.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Toyo zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Belfeld bestellen, soms met wel 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Belfeld: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Belfeld: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €152,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Belfeld.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Belfeld?
Professioneel banden vervangen in Belfeld regel je al voor €37,50 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €80 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Belfeld.

Plaats een reactie