Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Opheusden

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Opheusden? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij toonaangevende webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte raadpleeg je hier meer informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Opheusden inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €44,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Vredestein koop je al vanaf €320. budgetmerken als Infinity bestel je al vanaf €185 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Opheusden

Banden wisselen in Opheusden

De bandenwissel bij een autobedrijf in Opheusden is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Verder vergt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Opheusden maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Opheusden.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage checkt ook of de profieldiepte nog in orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €84,99.

Waarom banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Opheusden

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Opheusden? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Gelderland). Deze bedrijven kunnen je helpen bij wisselen, sipen, balanceren, uitlijnen, repareren, (de)monteren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je regionale montagepunten in Kesteren, Lienden, Ommeren, Ingen en Eck en Wiel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-opheusden

Goedkope autobanden Opheusden

Ben je aan het zoeken naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

ClassificatieType autoKilometersRijgedragKosten
1. A-merkVeel vermogenVeel kilometersEnergiek187
2. PopulairGemiddelde autoRond de 25.000Herkenbaar€101
3. GoedkoopsteLichte auto’sWeinig kilometersSimpel €60

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig populaire webwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Opheusden hebben. Middels onze vergelijker lees je ook extra informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Opheusden monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Winterbanden laten wisselen Opheusden

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren in het najaar en in de winter.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Opheusden kopen? In de onderstaande tabel tref je de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website lees je ook nuttige informatie over: Banden in de winter.

MerkTypeAfmetingenKenmerkTarief
Michelinpilot street60/100 R1733L€68
Continentalsportcontact 6325/25 R20101Y€311
Vredesteinquatrac 5185/55 R1582H€88
Bridgestonebt601 fs120/80 R1255J€99
Goodyearug8185/60 R1584T€78
Dunlopgt502 harley80/90 R2154V€156
Pirelliangel gt190/50 R1773(W)€136
Hankookventus prime3 k125225/45 R1794W€77
Kumhoecsta ps91 xl305/30 R19102Y€163
Uniroyalsnowmax 2185/80 R14102Q€80
Nexenroadian htx rh5235/70 R17111T€100
Firestoneroadhawk225/45 R1791Y€72
Superiasnow hp235/50 R18101V€56
Savaeskimo suv 2 xl235/60 R18107H€120
Maxxisue168e155/80 R1288N€54
Toyonano energy 3195/65 R1591T€49
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Neder-Betuwe).

Vind jouw perfecte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er meerdere factoren die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 185 / 60 R16 – 86V.

 • 185 betekent de breedte van de band in mm.
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, als percentage van de breedte (in dit geval 60%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 86 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 530 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). is een snelheidsindicator van maximaal 240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Opheusden.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden verdelen we onder in diverse prijsklassen: Goedkoopste, standaard en A-segment. Welk product past bij jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Superia als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Peugeot 108) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Hilo en Starfire.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Toyo zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Opheusden bestellen, en krijg je wel 25% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Opheusden: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden Opheusden: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Opheusden.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Opheusden?
Door een vakman banden vervangen in Opheusden kost je zo’n €50,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profieldikte. De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Opheusden.

Plaats een reactie