Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lienden

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Lienden? Op onze autobandenvergelijker ontdek je gerenommeerde webshops in goedkope autobanden en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. Tenslotte vind je hier nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Lienden inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €42,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Vredestein zijn al te koop vanaf €345. Budgetmerken als Double Coin kan je al krijgen vanaf €210 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Lienden

Banden wisselen in Lienden

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Lienden is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Verder eist dit ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lienden is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lienden.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice controleert ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €79,99.

Informatie over autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Lienden

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Lienden? In de tabel hieronder bekijk je garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Gelderland). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, wisselen, sipen, uitlijnen, repareren, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal ontdek je evenzeer montagepartners in Ommeren, Ingen, Eck en Wiel, Rijswijk en Maurik.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lienden

Goedkope autobanden Lienden

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijzen
1. TopsegmentKrachtige auto50.000+ Agressief€195
2. StandaardNormale autoRond 30.000Herkenbaar€110
3. InstapKleine autootjesKleingebruikerStatisch€72

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna bieden we je goede online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Lienden hebben. Via deze website ontdek je ook meer informatie over: Band op de juiste spanning

Zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Lienden monteren bevordert de grip, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen Lienden

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Het gevolg is een korte remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element bij nat en koud weer.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Meer controle over je auto.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Lienden kopen? In het overzicht hierna bekijk je de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker ontdek je ook aanvullende info over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSerieAfmetingVermogenKosten
Michelinprimacy 3245/40 R1998Y€246
Continentalcontisportcontact 5p245/35 R2196Y€225
Vredesteinquatrac 5215/65 R1698H€99
Bridgestonepotenza245/40 R2196Y€245
Goodyearug8165/65 R1479T€73
Dunlopd451100/80 R1650P€76
Pirellidiablo rosso ii180/55 R1773(W)€124
Hankookventus prime3 k125225/40 R1892W€86
Kumhops91 supercarxl285/40 R19107Y€154
Uniroyalrainexpert225/60 R1698Y€103
Nexenroadian581195/65 R1591H€88
Firestonevanhawk215/60 R16103T€109
Superiasnow hp185/65 R1588H€41
Savatrenta 2205/70 R15106S€98
Maxxiscr966225/55 R12104N€94
Toyosnowprox s 943235/60 R16104H€95
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Buren).

Vind jouw perfecte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere specificaties die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 185 / 60 R16 – 86T.

 • 185 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 60%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 16 inch).
 • 86 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 530kg.
 • De laatste letter (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Lienden.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in meerdere prijssegmenten: Instap, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welke klasse past bij jou hangt met name af van de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Dunlop of Sava als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (neem een Nissan Pixo) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Keter of Riken.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Toyo zijn best kostbaar. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Lienden bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Lienden: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Lienden: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €155,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Lienden.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Lienden?
Op korte termijn banden vervangen in Lienden kan al vanaf €47,50 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door gebruik te maken van de Runflat eigenschap kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. Het advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Lienden.

Plaats een reactie