Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kootstertille

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Kootstertille? Op deze website communiceren wij gerenommeerde shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is essentieel dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Kootstertille inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €42,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Goodyear zijn er al vanaf €350. B-merken als Federal kan je al krijgen vanaf €185 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Kootstertille

Banden wisselen in Kootstertille

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Kootstertille is essentieel. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar rijden we op de winterband en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is een tijdrovende klus. Tevens vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kootstertille is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kootstertille.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf controleert ook of de profieldiepte nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €87,50.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Kootstertille

Rap en voordelig banden vervangen in Kootstertille? In het onderstaande schema vind je autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, sipen, (de)monteren, uitlijnen, trimmen, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website vergelijk je evenzeer montagebedrijven in Twijzelerheide, Twijzel, Buitenpost, Augustinusga en Surhuizum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kootstertille

Goedkope autobanden Kootstertille

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

ClassificatieSoort autoKilometersRijgedragKostprijs
1. A-segmentGrote motor50.000+ Druk192
2. MiddenklasseNormale autoTot 30.000 kmGewoon€104
3. EconomyKleine autootjesKleingebruikerEenvoudig€77

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder check en vergelijk je betrouwbare online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Kootstertille hebben. Op dit portaal vind je ook handige informatie over: Run-on-flat banden

Zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Kootstertille monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een goede waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Kootstertille

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging bij vorst of sneeuwval. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij vorst of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Kootstertille kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de doorsnee tarieven van diverse types en merken. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSoortAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinlattitude alpin la2255/55 R18109V€176
Continentalecocontact 6205/60 R1696V€110
Vredesteinultrac satin215/45 R1791V€95
Bridgestonepotenza275/40 R1899W€202
Goodyeareagle f1 asymmetric 3275/30 R2097Y€233
Dunlopsp sport maxx gt245/45 R1998Y€220
Pirelliwszer3 * rft xl225/45 R1895V€186
Hankookdynapro at m rf100/70 R15100T€106
Kumhowp51 xl225/60 R16102V€78
Uniroyalrainexpert 3175/65 R1584T€55
Nexenn fera ru1225/60 R1799H€82
Firestonefirehawk215/45 R1791Y€100
Superiaecoblue205/50 R1687W€46
Savaintensa uhp205/50 R1687W€88
Maxxisma-sw265/65 R17112H€111
Toyoproxes cf 2 xl225/50 R1798V€94
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Achtkarspelen).

Zoek jouw geschikte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot 40%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er belangrijke onderwerpen die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 275 / 40 R19 – 105W.

 • 275 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 19 inch).
 • 105 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 925kg.
 • De afsluitende letter (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Kootstertille.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Kosten
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijsklassen: Voordeel, prijs-kwaliteit en A-segment. Welke groep jij moet kiezen hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Ga voor A-merken als Goodyear of Hankook als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijv. een Nissan Pixo) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Interstate en Mabor.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Pirelli zijn de duurste op de markt. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je extra goedkope autobanden in Kootstertille bestellen, en krijg je zomaar 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Kootstertille: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Kootstertille: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €167,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij standaard merken gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Kootstertille.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Kootstertille?
Professioneel banden vervangen in Kootstertille kan al vanaf €40,00 voor de complete set (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Kootstertille.

Plaats een reactie