Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ommeren

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Ommeren? Op deze pagina tref je erkende online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste vind je hier nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Ommeren incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €35,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Goodyear kosten gemiddeld zo’n €330. B-merken als General koop je al vanaf €215 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Ommeren

Banden wisselen in Ommeren

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Ommeren is belangrijk. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Ook vergt het de nodige ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Ommeren heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ommeren.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage analyseert ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost je ongeveer €77,50.

Wat is banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Banden garages in Ommeren

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Ommeren? In de onderstaande tabel tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, balanceren, sipen, trimmen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je ook montage-specialisten in Ingen, Eck en Wiel, Rijswijk, Maurik en Kerk Avezaath.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ommeren

Goedkope autobanden Ommeren

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

KlasseAutoKm p/jaarRijstijlPrijs
1. KwaliteitZware wagensVanaf 50.000Dynamisch€188
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoTot 30.000 kmHerkenbaar€116
3. InstapLichte auto’sWeinig kilometersSimpel €74

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de bijgaande tabel bieden we je de beste internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Ommeren hebben. Op dit portaal vind je ook uitgebreide info over: Autobanden verwisselen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Ommeren monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Lager geluidsniveau.

Direct winterbanden wisselen Ommeren

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, meer controle over je auto en dus minder kans ongelukken tijdens de wintermaanden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste keuze bij vorst of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Ommeren kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de actuele prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook extra informatie over: Best geteste autobanden.

MerkTypeAfmetingenPrestatieTarief
Michelincity pro90/80 R1449P€48
Continentalsportcontact 6245/35 R2095Y€221
Vredesteinquatrac 5185/60 R1588H€79
Bridgestonedueler235/75 R15105T€109
Goodyearefficientgrip compact165/65 R1479T€53
Dunlopscootsmart90/90 R1446P€94
Pirelliangel gt front120/70 R1758(W)€99
Hankookventus s1 evo2 k117245/40 R1893Y€175
Kumhoizen kw27205/50 R1789V€97
Uniroyalrainexpert 3 xl205/60 R1696H€81
Nexenn fera su1 xl275/40 R19105Y€118
Firestonevanhawk 2175/65 R1490T€72
Superiasa37225/50 R1692W€47
Savaintensa uhp 2245/35 R1892Y€144
Maxxism6011f www120/90 R1865H€115
Toyos943 xl225/60 R16102H€86
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Buren).

Zoek direct jouw band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Wanneer je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op de flank van de band. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 175 / 60 R16 – 86H.

 • 175 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 60%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 86 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 530 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 210 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Ommeren.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in diverse prijssegmenten: Instap, standaard en topklasse. Welk model aan te raden is voor jou wordt bepaald door de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Continental of Superia in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Peugeot 108) en doe je het rustig aan? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Eptyres & Saetta.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Ommeren bestellen, soms met wel 45% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Ommeren: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Ommeren: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Ommeren.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Ommeren?
Banden vervangen in Ommeren kost je zo’n €55,00 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €95,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan je veilig naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en de profielkwaliteit. Het advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Ommeren.

Plaats een reactie