Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oranje

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Oranje? Op onze autobandenvergelijker bieden wij erkende leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bieden wij praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oranje inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €39,95.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Bridgestone bestel je al vanaf €350. B-merken als Atturo scoor je al vanaf €190 per 4.

Banden wisselen in Oranje

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Oranje is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als de zomer nadert gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Ook vraagt het de nodige ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Oranje heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oranje.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. In de regel is dit na 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een wagen uitlijnen kost om en nabij de €77,50.

Wat is autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Oranje

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Oranje? In de tabel hieronder tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven hebben ervaring met (de)monteren, sipen, repareren, wisselen, uitlijnen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website ontdek je plaatselijke montageservices in Hijken, Hooghalen, Beilen, Loon en De Wilp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oranje

Goedkope autobanden Oranje

Zoek jij ook een set andere banden voor je wagen? Je ontdekt al snel dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De autobanden zijn te verdelen in 3 classificaties:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijzen
1. A-segmentSportautoVanaf 40.000Driftig184
2. PopulairGemiddelde autoCirca 25.000Gewoon€116
3. GoedkoopsteKleine stadsautoKleingebruikerLog€70

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema doorzoek je populaire online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Oranje hebben. Via deze website lees je ook nuttige informatie over: Banden in de winter

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Oranje monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Winterbanden laten wisselen Oranje

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een ideale rijervaring bij winterse omstandigheden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Aanbevolen in het najaar en in de winter.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Oranje kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de tariefindicaties van de meest verkochte merken. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Autobanden schoonmaken.

MerkSoortAfmetingVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s255/40 R19100Y€208
Continentalcontiattack sm evo120/70 R1758H€114
Vredesteint-trac 2175/65 R1380T€101
Bridgestoneblizzak245/50 R18100H€249
Goodyearultragrip9 +165/70 R1489R€99
Dunlopsp winter sport 4d205/45 R1788V€140
Pirellimoto130/80 R1765V€123
Hankookventus prime3 k125215/45 R1791W€82
Kumhoecsta hs51195/50 R1684W€75
Uniroyalrainsport 3225/55 R1797Y€118
Nexenwinguard sport235/50 R18101V€105
Firestoneroadhawk225/55 R1999V€136
Superiabluewin225/45 R1794V€46
Savatrenta 2195/75 R16107S€83
Maxxiswp-05 arctictrekk165/70 R1485T€48
Toyos 943225/45 R1791H€225
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Midden-Drenthe).

Autobanden zoeken en vinden

Check acties en aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel onderdelen die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 80 R15 – 106R.

 • 195 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit geval 80%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 geeft de velgmaat weer (in dit geval 15 inch).
 • 106 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 950kg.
 • De laatste waarde (R) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 170 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Oranje.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Onkosten
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijssegmenten: Voordeel, uitstekend en de a-merken. Welke klasse aan te raden is voor jou hangt met name af van de inhoud van je auto, je manier van rijden en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Gripmax en Viatti.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Toyo zijn in de basis best duur. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Oranje bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Oranje: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Oranje: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij gewoon rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Oranje.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Oranje?
Op korte termijn banden vervangen in Oranje kan al vanaf €47,50 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €92,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Dankzij de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Autogarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Oranje.

Plaats een reactie