Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sint Anthonis

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Sint Anthonis? Op dit portaal tref je toonaangevende shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast bekijk je hier meer info over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is essentieel dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Sint Anthonis inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Pirelli scoor je al vanaf €340. B-merken als Cachland koop je al vanaf €230 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Sint Anthonis

Banden wisselen in Sint Anthonis

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Sint Anthonis is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november nemen we de winterband en rond maart / april nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Daarbij vergt het de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Sint Anthonis scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sint Anthonis.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel nog volstaat. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €75,00.

Waarom autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Overzicht met banden garages in Sint Anthonis

Direct en voordelig banden vervangen in Sint Anthonis? In het overzicht hierna vind je garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, wisselen, sipen, trimmen, uitlijnen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je eveneens montage-specialisten in Boxmeer, Venray, Deurne, Laarbeek en Asten.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sint-anthonis

Goedkope autobanden Sint Anthonis

Ben je aan het oriënteren naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 groepen:

ClassificatieSoort autoAantal kilometersRijstijlPrijs
1. A-merkVeel vermogen50.000+ Druk182
2. Prijs-kwaliteitNormale autoRond 30.000Gewoon€115
3. VoordeligKleine stadsautoWeinig kilometersVoorspelbaar€73

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je goede internetwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Sint Anthonis hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook handige informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Sint Anthonis monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Winterbanden wisselen Sint Anthonis

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en een stabiele wegligging bij sneeuw of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je weinig kilometers maakten niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Sint Anthonis kopen? In de volgende tabel vergelijk je de actuele prijzen van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website vind je ook extra informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkTypeGrootteKenmerkTarief
Michelinpilot sport 4245/40 R1893Y€143
Continentalkks10 ww225/90 R1941B€47
Vredesteinwintrac xtreme s255/40 R1899Y€193
Bridgestoneblizzak205/60 R1696H€94
Goodyearefficientgrip performance205/55 R1694V€139
Dunloparrowmax streetsmart100/90 R1856V€118
Pirellip-zero (pz4)245/45 R1998Y€189
Hankookk120 xl185/55 R1582V€68
Kumhosolus hs51 xl215/50 R1795W€144
Uniroyalms plus 77175/70 R1484T€53
Nexenn-blue eco175/50 R1575H€55
Firestonevanhawkwin205/75 R16110R€109
Superiaecoblue va175/70 R1495T€56
Savatrenta 2225/65 R16112R€118
Maxxismavs01235/40 R19Y96€145
Toyoproxes r39185/60 R1686H€82
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Sint Anthonis).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke dingen die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 185 / 55 R14 – 80V.

 • 185 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 55 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 14 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 14 inch).
 • 80 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 450kg.
 • De laatste waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Sint Anthonis.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat kost het?
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijscategorieën: Budget, standaard en A-segment. Welk artikel past bij jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijgedrag en het aantal kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Pirelli als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Seat Mii) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Accelera of Toledo.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Superia zijn niet perse heel goedkoop. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Sint Anthonis bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Sint Anthonis: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Sint Anthonis: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €162,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij standaard merken zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden een stuk langer.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Sint Anthonis.

Hoe duur is autobanden wisselen in Sint Anthonis?
Door een vakman banden vervangen in Sint Anthonis is al mogelijk vanaf €52,50 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €90 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de status van het profiel. Het advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Sint Anthonis.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie