Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Westerbeek

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Westerbeek? Op deze pagina bieden wij landelijke webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Westerbeek inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Bridgestone kan je al krijgen vanaf €350. B-merken als Goodrich bestel je al vanaf €230 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Westerbeek

Banden wisselen in Westerbeek

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Westerbeek is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert rijden we op de winterband en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een precies werkje. Daarbij vergt het flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Westerbeek scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Westerbeek.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €79,99.

Wat is banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? In dat geval kan het zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Westerbeek

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Westerbeek? In het onderstaande schema vind je specialisten en bandenwinkels uit de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze lokale garages verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, wisselen, balanceren, trimmen, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website ontdek je ook montage-specialisten in Oploo, Sambeek, Beugen, Vortum-Mullem en Groeningen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-westerbeek

Goedkope autobanden Westerbeek

Ben je aan het zoeken naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)WegcontactTarief
1. TopsegmentSnel en/of zwaar50.000+ Driftig192
2. MiddenklasseNormale autoTot 30.000 kmDoorsnee€109
3. VoordeelKleine stadsauto< 15.000Rustig€76

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de volgende tabel check en vergelijk je betrouwbare aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Westerbeek hebben. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Homologatie

Zomerbanden

De zomerband is ideaal bij temperaturen vanaf 7 graden. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Westerbeek monteren bevordert de grip, een kortere remweg, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Westerbeek

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, zorgt voor meer grip en een ideale rijervaring in de winterse periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of sneeuw.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Westerbeek kopen? In het overzicht hierna bekijk je de huidige tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook nuttige informatie over: 4 seizoenen banden.

MerkSoortFormaatVermogenPrijs
Michelinlatitude cross235/65 R17108H€146
Continentaltkc 70300/0 R2151T€112
Vredesteinultrac satin245/40 R1897Y€118
Bridgestoneblizzak205/75 R16110R€127
Goodyearultragrip9 +165/70 R1489R€99
Dunlopsp winter sport 3d275/30 R2097W€382
Pirelliscorpion mx extra x100/90 R1957M€120
Hankookvantra-lt215/75 R16113R€417
Kumhoportran kc53225/70 R15106Q€102
Uniroyalms-plus 77175/65 R1482T€50
Nexennferasu1215/55 R1794V€88
Firestonew.hawk3 xl laml205/55 R1694V€101
Superiaecobluevan215/65 R16109S€57
Savaeskimo hp 2205/65 R1594H€83
Maxxisap2 all season205/60 R1595H€70
Toyos954265/30 R2094W€199
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Sint Anthonis).

Zoek jouw nieuwe band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere aspecten die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 205 / 65 R15 – 94S.

 • 205 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hier dus 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 15 inch).
 • 94 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 670kg.
 • De afsluitende waarde (S) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot180 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Westerbeek.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in velerlei prijsklassen: Economy, medium en A-segment. Welk segment jij moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, jouw rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Toyo als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Kia Picanto) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Aoteli en Runway.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Maxxis zijn niet goedkoop. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Westerbeek bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Westerbeek: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Westerbeek: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €155,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Westerbeek.

Wat kost autobanden wisselen in Westerbeek?
Vakkundig banden vervangen in Westerbeek wordt al gedaan voor €47,50 per bandenset (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de status van het profiel. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Westerbeek.

Plaats een reactie