Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Groeningen

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Groeningen? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met betrouwbare aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte bekijk je hier aanvullende info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Groeningen inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is al mogelijk vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Dunlop koop je al vanaf €345. budgetmerken als Conti scoor je al vanaf €225 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Groeningen

Banden wisselen in Groeningen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Groeningen is cruciaal. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. In het najaar nemen we de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is een behoorlijke operatie. Tevens vergt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Groeningen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Groeningen.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €79,99.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Groeningen

Snel en goedkoop banden vervangen in Groeningen? In de volgende tabel vind je specialisten en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze lokale garages hebben ervaring met wisselen, trimmen, uitlijnen, (de)monteren, repareren, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je nabijgelegen montage-garages in Overloon, Holthees, Maashees, Vierlingsbeek en Smakt.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-groeningen

Goedkope autobanden Groeningen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 segmenten:

ClassificatieSoort autoKM (jaarlijks)WegliggingPrijs
1. TopsegmentZware wagens50.000+ Agressief197
2. StandaardNormale autoDagelijks gebruikDoorsnee€100
3. EconomyKleine stadsauto< 15.000Statisch€74

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig professionele online garages die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Groeningen hebben. Op deze website zoek je ook nuttige informatie over: Autobanden controleren voor vakantie

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Groeningen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Beperkte geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Groeningen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, meer controle over je auto en een veilige rijervaring tijdens de wintermaanden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of vorst.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Groeningen kopen? In het onderstaande schema tref je de verwachte tarieven van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website lees je ook extra informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkSoortFormaatKenmerkKosten
Michelinpilot alpin pa4235/55 R18104V€185
Continentalgo275/0 R1848P€48
Vredesteinultrac satin215/45 R1791Y€84
Bridgestoneblizzak265/50 R19110V€200
Goodyearultragrip performance +215/65 R1698H€98
Dunlopsp sport 01 a225/45 R1791Y€104
Pirelliwinter sottozero 3245/45 R19102V€177
Hankookwinter rw06195/75 R14106/104R€74
Kumhokl33 xl235/60 R18107V€128
Uniroyalms-plus 77 xl225/50 R1798H€103
Nexenn fera su1 xl205/55 R1694V€55
Firestonehp235/65 R17104V€159
Superiaecoblue hp185/70 R1488T€39
Savaintensa uhp205/45 R1683W€82
Maxxism6024120/70 R1251J€78
Toyocelsius185/60 R1588V€72
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Boxmeer).

Welke bandenmaat zoek je?

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal details die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 165 / 80 R13 – 94N.

 • 165 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 80 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 13 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 13 inch).
 • 94 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 670kg.
 • De laatste letter (N) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 140 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Groeningen.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijscategorieën: Prima, medium en topkwaliteit. Welke categorie voor jou geschikt is heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Hankook op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Smart Forfour) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Yokohama of Prestivo.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Hankook zijn niet perse voordelig. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Groeningen bestellen, en profiteer je snel van 40% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Groeningen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden Groeningen: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Groeningen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Groeningen?
Bij een garage banden vervangen in Groeningen kan al vanaf €52,50 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €92,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Groeningen.

Plaats een reactie