Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Boxmeer

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Boxmeer? Op dit portaal vind je onder andere landelijke online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop raadpleeg je hier aanvullende informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Boxmeer inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Hankook koop je al vanaf €350. budgetmerken als Fribo scoor je al vanaf €205 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Boxmeer

Banden wisselen in Boxmeer

De bandenwissel bij een autobedrijf in Boxmeer is cruciaal. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Tevens eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Boxmeer is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Boxmeer.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de auto laat je al uitvoeren vanaf €90,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Boxmeer

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Boxmeer? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven hebben ervaring met repareren, balanceren, trimmen, uitlijnen, (de)monteren, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je evenzeer montagepartners in Venray, Deurne, Laarbeek, Asten en Someren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-boxmeer

Goedkope autobanden Boxmeer

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden verdelen we onder in 3 segmenten:

CategorieAutoKM (jaarlijks)WegcontactPrijzen
1. PremiumKrachtige autoVeel kilometersAgressief198
2. StandaardNormale autoRond de 25.000Modaal€108
3. EconomyBoodschappenautoBeperkt gebruikStatisch€74

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hieronder vergelijk je eenvoudig betrouwbare online winkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Boxmeer hebben. Via deze website check je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Boxmeer monteren bevordert de grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Direct winterbanden wisselen Boxmeer

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Het gevolg is een korte remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Boxmeer kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de doorsnee prijzen van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkSoortAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot super sport265/35 R21101Y€295
Continentalkks10225/90 R1638B€49
Vredesteinsnowtrac 5195/60 R1699T€95
Bridgestonebliz. dm v2 mfs215/60 R1796S€137
Goodyearvector 4seasons gen-2225/55 R1797V€133
Dunlopd 952100/90 R1957M€89
Pirelliwinter sottozero 3245/40 R2099V€242
Hankookrt01205/80 R16104Q€117
Kumhoecsta hs51195/50 R1582V€92
Uniroyalms-plus 77155/70 R1375T€50
Nexenn fera ru1 xl255/55 R18109Y€111
Firestonetsp 3000245/70 R18143J€274
Superiaecoblue va175/65 R1490T€43
Savatrenta 2215/75 R16113R€124
Maxxishp5205/50 R1793W€77
Toyoproxes t1 sport suv225/55 R1999V€110
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Boxmeer).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er veel aspecten waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 185 / 55 R14 – 80H.

 • 185 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 14 geeft de velgmaat weer (hier dus 14 inch).
 • 80 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 450 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 210 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Boxmeer.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden verdelen we onder in 3 prijsklassen: Goedkoopste, medium en A-segment. Welk segment je moet kiezen hangt af van het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Superia als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (neem een Opel Karl) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Atlas en Radar.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Firestone zijn vrij duur. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Boxmeer bestellen, en ontvang je tot 40% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Boxmeer: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Boxmeer: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het van groot belang dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Boxmeer.

Hoe duur is autobanden wisselen in Boxmeer?
Vakkundig banden vervangen in Boxmeer kan al vanaf €52,50 per bandenset (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. D.m.v. de Runflat eigenschap kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Boxmeer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie