Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Echten

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Echten? Op dit portaal kan je aan de slag met betrouwbare leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop kan je aan de slag met uitgebreide informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Echten inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €42,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Michelin kosten gemiddeld zo’n €335. Budgetmerken als Imperial All scoor je al vanaf €190 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Echten

Banden wisselen in Echten

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Echten is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is een vak apart. Daarnaast eist dit wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Echten is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Echten.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 30.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €89,99.

Wat is autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, verbruik je minder benzine en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Echten

Snel en voordelig banden vervangen in Echten? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Friesland). Deze garages hebben ervaring met repareren, (de)monteren, balanceren, wisselen, uitlijnen, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je regionale montage-experts in Oosterzee, Follega, Eesterga, Lemmer en Koufurderrige.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-echten

Goedkope autobanden Echten

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dat wordt bepaald door de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKm p/jaarRijgedragKostprijs
1. TopsegmentKrachtige autoVeel kilometersDriftig182
2. PopulairDoorsnee autoCirca 25.000Doorsnee€112
3. GoedkoopsteKleine autootjes< 15.000Rustig€79

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema bieden we je landelijke aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Echten hebben. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Lekke band

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Echten monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Echten

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Italië, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Aanbevolen tijdens de wintermaanden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Echten kopen? In het overzicht hierna beiden wij de huidige tarieven van enkele populaire modellen en types. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website vind je ook meer informatie over: Autobanden voor op reis.

MerkSerieGroottePrestatieTarief
Michelinlattitude x-ice xi2275/45 R20110T€385
Continentalvanco 2205/80 R16110T€77
Vredesteinultrac vorti265/30 R2094Y€187
Bridgestoneturanza245/45 R18100Y€158
Goodyearefficientgrip suv225/65 R17102H€113
Dunlopwinter sport 5235/65 R17108H€178
Pirellisottozero2225/55 R1797H€107
Hankookventus prime3 k125235/55 R17103W€105
Kumhoecsta hs51215/45 R1787V€79
Uniroyalms plus 77205/65 R1594H€84
Nexenwg-sport 2 (wu7)225/45 R1895V€89
Firestonevanhawk 2205/70 R15106/104R€87
Superiaecoblue275/55 R20117V€73
Savaintensa suv235/70 R16106H€102
Maxxisap2 all season225/45 R1895V€101
Toyoproxes sport suv xl255/50 R19107Y€118
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente De Fryske Marren).

Zoek jouw nieuwe band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 25%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke onderwerpen die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op het rubber van de band. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 225 / 60 R16 – 102 H.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit geval 60%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 102 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 850 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 210 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Echten.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in diverse prijsklassen: Koopjes, gemiddeld en topklasse. Welk product jij moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Toyo op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Fribo of Nokian.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Maxxis zijn best kostbaar. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Echten bestellen, en profiteer je snel van 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Echten: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Echten: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Echten.

Wat kost autobanden wisselen in Echten?
Banden vervangen in Echten wordt al gedaan voor €32,50 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €90 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als de lucht uit je band is. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Echten.

Plaats een reactie