Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Koufurderrige

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Koufurderrige? Op deze website bieden wij de grote aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast verstrekken wij belangrijke info over de banden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Koufurderrige inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €44,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Toyo zijn er al vanaf €300. Budgetmerken als Gtradial zijn al te koop vanaf €210 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Koufurderrige

Banden wisselen in Koufurderrige

De bandenwissel bij een autobedrijf in Koufurderrige is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vergt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Koufurderrige is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Koufurderrige.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kost om en nabij de €70,00.

Balanceren van de banden
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Koufurderrige

Snel en voordelig banden vervangen in Koufurderrige? In het overzicht hierna bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze autogarages kunnen je helpen bij repareren, (de)monteren, sipen, trimmen, uitlijnen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website vind je tevens montageservices in Dijken, Legemeer, Boornzwaag, Langweer en Teroele.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-koufurderrige

Goedkope autobanden Koufurderrige

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

SegmentSoort autoKilometrageRijstijlKostprijs
1. TopklasseSportautoMeer dan 45.000Dynamisch195
2. UitstekendGemiddelde autoCirca 25.000Herkenbaar€105
3. VoordeelKleine stadsautoBeperkt gebruikBeheerst€79

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de onderstaande tabel bieden we je landelijke webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Koufurderrige hebben. Middels onze vergelijker tref je ook uitgebreide info over: Gehomologeerde banden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Koufurderrige monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Winterbanden laten wisselen Koufurderrige

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een stabiele wegligging tijdens de wintermaanden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Biedt de beste performance bij vorst of sneeuwval.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Koufurderrige kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook meer informatie over: All season banden.

MerkSoortFormaatVermogenPrijs
Michelincrossclimate+205/45 R1788W€146
Continentalvanco 2195/70 R15100R€84
Vredesteinultrac vorti suv315/35 R20110Y€239
Bridgestoneturanza255/55 R18109V€132
Goodyearefficientgrip performance215/55 R1794W€161
Dunlopsport bluresponse195/55 R1691V€105
Pirellisnowcontr.185/60 R1588T€63
Hankookventus prime3 k125215/60 R1695V€91
Kumhosolus kh11155/60 R1574T€62
Uniroyalms plus 77185/65 R1486T€56
Nexenwinguardsp.2wu7215/45 R1893W€96
Firestonemseason 2 xl215/55 R1899V€118
Superiaecoblue 4s165/65 R1479T€51
Savaeskimo s3+165/70 R1379T€52
Maxxism36+ mrs225/45 R1791W€100
Toyoopen country m/t por37/14 R20121P€377
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere zaken die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 215 / 65 R16 – 102T.

 • 215 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 102 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 850kg.
 • De afsluitende letter (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Koufurderrige.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijsklassen: Prima, prijs-kwaliteit en A-segment. Welk model past bij jou hangt af van de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Michelin of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Toyota iQ) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Kingstar en Rovelo.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Sava zijn vrij duur. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Koufurderrige bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Koufurderrige: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Koufurderrige: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden een stuk langer.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Koufurderrige.

Hoe duur is autobanden wisselen in Koufurderrige?
Professioneel banden vervangen in Koufurderrige laat je al uitvoeren voor €35,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en de status van het profiel. Wij raden aan om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Koufurderrige.

Plaats een reactie