Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rijkevoort

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Rijkevoort? Op deze website tref je populaire aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder lees je hier belangrijke informatie over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Rijkevoort inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Toyo zijn er al vanaf €330. budgetmerken als Camac kosten gemiddeld zo’n €200 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Rijkevoort

Banden wisselen in Rijkevoort

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Rijkevoort is cruciaal. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. In het najaar nemen we de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Daarnaast eist dit behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Rijkevoort heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rijkevoort.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €82,50.

Banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Rijkevoort

In no-time en voordelig banden vervangen in Rijkevoort? In de tabel in het volgende blok bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in (de)monteren, trimmen, balanceren, wisselen, repareren, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website vind je ook montagepartners in Wanroij, Landhorst, Haps, Oeffelt en Linden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rijkevoort

Goedkope autobanden Rijkevoort

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt vooral af van het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijs
1. TopklasseKrachtige autoMeer dan 45.000Dynamisch196
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond 30.000Herkenbaar€116
3. VoordeligLichte auto’s< 15.000Zwaar€75

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de bijgaande tabel vergelijken wij goede webshops die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Rijkevoort hebben. Op deze website vind je ook handige informatie over: Autobanden reinigen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Rijkevoort monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Rijkevoort

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, zorgt voor meer grip en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Italië, Zweden, Noorwegen, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element in het najaar en in de winter.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Rijkevoort kopen? In het onderstaande schema tref je de verwachte prijzen van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Run-on-flat banden.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinagilis alpin205/65 R16107T€134
Continentalwintercontact ts 850p205/60 R1692H€93
Vredesteinultrac vorti225/45 R1996Y€145
Bridgestoner297 225 inch315/70 R225152M€483
Goodyearultragrip performance suv gen-1275/45 R21110V€253
Dunlopgrandtrek at 23275/60 R18113H€163
Pirellipzero corsa asimmetrico 2255/30 R2092Y€325
Hankookdynapro hp2 ra33235/60 R18103H€97
Kumhows71 xl255/50 R20109V€140
Uniroyalms plus 77suv245/70 R16107T€128
Nexenwing.snow g 3215/55 R1693H€77
Firestonemultihawk175/80 R1488T€69
Superiabluewin215/60 R1796H€57
Savatrenta 2225/75 R16121R€143
Maxxisap2 all season205/45 R1788V€95
Toyonano energy van195/75 R16110R€78
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Boxmeer).

Welke bandenmaat zoek je?

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 255 / 35 R19 – 92W.

 • 255 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 35%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 92 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 630 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Rijkevoort.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden verdelen we onder in diverse prijsklassen: Budget, medium en A-segment. Welk product voor jou ideaal is heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Seat Mii) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Double Coin of Platin Reifen.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Sava zijn vrij duur. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Rijkevoort bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Rijkevoort: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Rijkevoort: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €157,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Rijkevoort.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Rijkevoort?
Vakkundig banden vervangen in Rijkevoort kan al vanaf €55,00 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Middels de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden als de lucht uit je band is. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en de status van het profiel. De garages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Rijkevoort.

Plaats een reactie