Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Linden

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Linden? Op dit portaal vind je de meest populaire online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Verder tref je hier nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Linden inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Toyo kosten ongeveer €330. Budgetmerken als Cst zijn al te koop vanaf €230 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Linden

Banden wisselen in Linden

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Linden is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Bovendien vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Linden scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Linden.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage analyseert ook of de profieldiepte nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 45.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €85,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Linden

Vlug en voordelig banden vervangen in Linden? In de tabel in het volgende blok bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, trimmen, uitlijnen, wisselen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je daarnaast ook montage-experts in Gassel, Beers, Sint Agatha, Vianen en Katwijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-linden

Goedkope autobanden Linden

Ga jij een bestelling plaatsen voor een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dat wordt bepaald door rijstijl, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 groepen:

SegmentType autoKilometrageWegliggingKostprijs
1. PremiumVeel vermogenVeel kilometersDriftig191
2. StandaardDoorsnee autoCirca 25.000Modaal€117
3. EconomyBoodschappenautoMinder dan 15.000Zwaar€72

Vergelijk online bandenshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig de beste online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Linden hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook extra informatie over: Autobanden verwisselen

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Linden monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Goedkoop winterbanden wisselen Linden

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring bij vorst of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Italië, Oostenrijk, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Meer controle over je auto.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Linden kopen? In het overzicht hierna bekijk je de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal ontdek je ook extra informatie over: Best geteste autobanden.

MerkTypeAfmetingPrestatieKosten
Michelinsup.sport el275/40 R19105Y€265
Continentalcontiwintercontact ts 830p255/60 R18108H€115
Vredesteinultrac vorti225/35 R2090Y€152
Bridgestonem+s205/55 R1691H€83
Goodyearultragrip performance suv gen-1 4×4265/50 R19110V€186
Dunlopsp sport maxx275/40 R21107Y€201
Pirellisport demon140/70 R1569P€86
Hankookventus prime2 k115205/55 R1691W€61
Kumhohp71 xl265/50 R20111V€120
Uniroyalplus77 actie195/65 R1591T€55
Nexennblue 4 season xl225/40 R1892V€90
Firestonemultihawk155/80 R1379T€48
Superiabluewin205/55 R1795V€48
Savaintensa uhp 2xl225/45 R1794Y€145
Maxxisvettura225/60 R17103V€104
Toyoproxes sport xl275/35 R1899Y€148
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Cuijk).

Welke bandenmaat zoek je?

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke onderdelen waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 225 / 45 R19 – 92W.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 45%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 19 inch).
 • 92 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 630 kilogram.
 • De laatste letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Linden.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijsgroepen: Budget, goed en topklasse. Welk artikel past bij jou wordt bepaald door het gewicht van de auto, jouw rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Firestone als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Peugeot 108) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Windforce en Premiorri.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Firestone zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Linden bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Linden: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Linden: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom vreemde slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Linden.

Wat kost autobanden wisselen in Linden?
Professioneel banden vervangen in Linden laat je al uitvoeren voor €50,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €95,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Linden.

Plaats een reactie