Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Katwijk

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Katwijk? Op deze website vind je erkende online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens bieden wij uitgebreide info over de banden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Katwijk inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €39,95.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Degelijke banden van bekende merken als Continental kan je al krijgen vanaf €305. Budgetmerken als Kingstar koop je al vanaf €230 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Katwijk

Banden wisselen in Katwijk

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Katwijk is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Katwijk is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Katwijk.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €75,00.

Waarom banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Katwijk

Vlug en goedkoop banden vervangen in Katwijk? In de onderstaande tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in repareren, uitlijnen, trimmen, wisselen, (de)monteren, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website zoek je ook montage-experts in Venhorst, De Mortel, Elsendorp, Handel en Gemert.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-katwijk

Goedkope autobanden Katwijk

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 groepen:

ClassificatieType autoAantal kilometersWegcontactTarief
1. KwaliteitVeel vermogen50.000+ Energiek182
2. PopulairNormale autoDagelijks gebruikHerkenbaar€118
3. InstapKleine auto’sMinder dan 15.000Rustig€61

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende overzicht bieden we je toonaangevende online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Katwijk hebben. Via deze website vind je ook extra informatie over: Run-on-flat banden

Zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Katwijk monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Katwijk

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren in het najaar en in de winter.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Katwijk kopen? In het onderstaande schema beiden wij de gemiddelde prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSerieFormaatKenmerkTarief
Michelinagilis+225/75 R16121R€176
Continentalvancontactwinter195/65 R16104T€123
Vredesteinultrac satin255/55 R19111W€131
Bridgestoneblizzak235/35 R1991V€226
Goodyearefficientgrip performance215/60 R1796H€132
Dunlopsp sport maxx gt225/35 R1988Y€179
Pirelliscorpion verde all season295/40 R20106V€223
Hankookwinter icept rs2 w452175/55 R1577T€77
Kumhocrugen hp91 xl295/40 R20110Y€143
Uniroyalrainexp.3 suvfr235/70 R16106H€93
Nexenwinguard sport 2 suv xl255/55 R18109H€97
Firestonewinterhawk 3 xl215/50 R1795V€115
Superiabluewin225/65 R17102H€59
Savatrenta m+s205/65 R16107T€106
Maxxisvansmart a/s al2225/55 R17109H€118
Toyoobgs5205/70 R1595Q€128
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Cuijk).

Zoek jouw nieuwe band

Bekijk aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende specificaties waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op op de band. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een bandenmaat kan zijn 235 / 50 R18 – 92V.

 • 235 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 92 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 630 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Katwijk.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat mag het kosten?
Autobanden kunnen we onderverdelen in allerlei prijssegmenten: Instap, standaard en het topsegment. Welk segment past bij jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Maxxis als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Suzuki Celerio) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Gtradial of Petlas.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Katwijk bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Katwijk: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Katwijk: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €132,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Katwijk.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Katwijk?
Professioneel banden vervangen in Katwijk wordt al gedaan voor €50,00 per bandenset (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €87,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de versterkte wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Katwijk.

Plaats een reactie